Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Budapesten tartja következő közgyűlését az uniós munkaadói szervezet

Az Európai Unió következő soros elnökeként Magyarország lesz az európai munkaadói csúcsszervezet, a BUSINESSEUROPE legközelebbi közgyűlésének házigazdája 2011. június 9-10. között.

A szervezet Brüsszelben kiadott közleménye szerint Futó Péter, az Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke a belga EU-elnökséget záró pénteki ülésen hívta meg Budapestre a résztvevőket.

Futó Péter a közlemény szerint úgy nyilatkozott: "Az Európai Unió elnöki tisztségének ellátása óriási felelősséget, de egyben rendkívüli lehetőséget is jelent Magyarország számára. Felelősségünk lesz az uniós gazdaság konszolidációját szolgáló gazdaságpolitikai koordinációs rendszer alkalmazásának megszilárdításában, a kohéziós célok előremozdításában, valamint olyan, az unió egészét érintő problémák hatékony kezelésében, mint a munkanélküliség, mely uniós szinten továbbra is 9,6 százalék körül mozog.

Lehetőségünk nyílik egyúttal olyan javaslatok közvetlenebb megfogalmazására és közvetítésére az Európai Tanács felé, melyek a vállalatok eredményes működését, s így az unió versenyképességének fokozását szolgálják."

Hozzátette: "Ezeknek az ügyeknek a képviseletére az MGYOSZ elnökeként magyarországi szinten, s a BUSINESSEUROPE alelnökeként európai szinten egyaránt kiemelt figyelmet fordítok az elkövetkező fél évben".

A BUSINESSEUROPE húszmillió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az EU-ban. A szervezet 34 ország 40 munkáltatói szövetségét tömöríti.

A közlemény szerint a szervezet vezetőit Brüsszelben fogadta II. Albert belga király, valamint a belga ügyvivő kormányfő, Yves Leterme. A mostani közgyűlés résztvevői találkoztak az EU belső piaci reformjának kidolgozását vezető Michael Barnier biztossal is, aki reformjavaslataihoz kérte az európai munkaadói oldal támogatását. Olli Rehn pénzügyi biztossal az európai gazdaság válság utáni konszolidációjáról egyeztettek.

A közgyűlésén ajánlásokat fogalmaztak meg az állam- és kormányfői EU-tanács számára "az unió versenyképességének fokozása érdekében, kiemelt hangsúlyt fektetve az innovációban, a zöld energiában rejlő lehetőségek kiaknázására és a foglalkoztatás javításának fontosságára".

Futó Péter hozzászólásában felhívta a figyelmet a fiatal tudósok elvándorlásának problémájára (agyelszívás), és a jelenleg tengerentúlon dolgozó, kiemelkedően tehetséges európai kutatók hazahívásának fontosságára - áll a közleményben.

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Komoly leépítések jönnek egy állami cégnél

A Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. tavaly tavasszal még több mint 180 főt foglalkoztatott, most kétkörös leépítés jön. Teljes cikk

Változtak a szabadfoglalkozású egészségügyi tevékenységre vonatkozó szabályok

A tevékenységi kör változását az adóhatóságnál kell bejelenteni. Teljes cikk

Az Országgyűlés elé kerül a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénytervezet

A közlemény szerint amennyiben elfogadják a törvényjavaslatot, létrejön a teljesítményalapú bérezési rendszer is. Teljes cikk