Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Csaknem 900 új képzés a Tudásod a jövőd! projektben

Csaknem 900 új informatikai- és idegen nyelvű képzés jelent meg a Tudásod a jövőd! projekt részeként - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) hétfőn.

A tájékoztatás szerint 885 képzés jelent meg a Tudásod a jövőd! projektben, 970 millió forint értékben, ami újabb 12 és fél ezer magánszemély oktatását teszi lehetővé összesen 345 településen.

A 2013. augusztus 20. és szeptember 20. között indítható képzésekre 164 intézmény 6805 ajánlatot nyújtott be - írták.

Kiemelték: a projekt célja, hogy a kistelepülésen lakók, az idősebbek és az alacsony iskolai végzettségűek minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a tanulásba.

A projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg. Miután a Közép-magyarországi Régió az Európai Unió meghatározása szerint fejlettebb régiónak számít, itt a felhasználható forrás kisebb, mint a többi régióban.

Eddig 75 972-en jelentkeztek képzésre, közülük 34 ezren hátrányos helyzetű kistérségekben élnek. A jelentkezők közül több mint 27 ezren 45 év felettiek. A regisztráltak száma meghaladja a 261 ezret.

A közleményben kitértek arra is: a kormány egyénenként bruttó 90 ezer forint keretösszeggel támogatja a magánszemélyek tanulását, lehetőséget biztosítva arra, hogy informatikai tudást szerezzenek, vagy éppen idegen nyelvet tanuljanak.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter