Megjelent: 12 éve

Csalás a Yahoo-vezér újraválasztása?

Csalást sejt a vezérigazgató újraválasztása mögött a Yahooban mintegy 17 százalékos részesedéssel bíró Capital Research Global Investors (CRGI), ezért a szavazatok újraszámlálására kérte a pénteki szavazást is felügyelő Broadridge Financial Solutionst - áll a Napi Gazdaságban.

A CRGI gyanúját az táplálja, hogy azt javasolta alapjainak, tartózkodjanak a szavazáson Yang újraválasztásánál - írja a Wall Street Journal. Márpedig a Yahoo szerint a részvényesek 85 százaléka támogatta Yangot, ez pedig lehetetlen, ha a Capital Reasearch érdekeltségébe tartozó 17 százaléknyi pakettel szavazók valóban megfogadták a tartózkodást előirányozó tanácsot.

Az ügyhöz közel álló egyik forrás azonban állítja, a Broadridge elkövethetett ugyan számlálási hibát, mindazonáltal az nem lehet olyan mértékű, hogy érdemben befolyásolta volna a szavazás kimenetelét.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter