Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Czomba: Ne legyenek "fekete vonatok"

A területi egyenlőtlenségek megszüntetését, lehetőség szerint a lakóhelyen, vagy ahhoz közel lévő munkahelyek teremtését szorgalmazta Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár pénteken Miskolcon, egy állás- és képzési börze megnyitóján.

A szakpolitikus úgy fogalmazott: a kormány szándéka az, hogy lehetőleg mindenki a lakóhelyén, vagy annak közelében találjon magának munkát, ne legyen több "fekete vonat", amely annak idején Szabolcsból, Borsodból vitte a dolgozókat oda, ahol állást találtak.

A cél az, hogy minél több embernek legyen munkája, ehhez jól működő gazdaságra van szükség, mindamellett szakképzett munkaerőre is - mondta. Kifejtette: ettől azonban még sajnos messze vagyunk, ezért minden olyan alkalmat célszerű megragadni, amely lehetőséget ad arra, hogy a munkáltatók és a leendő munkavállalók találkozhassanak egymással - utalt a miskolci állásbörzére, ahol 84 munkaadó kínálta állásait a munkavállalóknak, közöttük pályakezdőknek is.

Elmondta: az ország legfejlettebb, és leghátrányosabb helyzetű régiói között jelentős a különbség - a foglalkoztatás területén számottevő -, ám "a kormány azon dolgozik, hogy kiegyenlítse a területi egyenlőtlenségeket".

Amennyiben a foglalkoztatás helyzete nem javul, abban az esetben az ország minden problémáját képtelenek leszünk kezelni, ezért is a kormány egyik legfontosabb célja, hogy minél több munkahely legyen az országban, és ne segélyből, hanem értékteremtő munkából éljenek az emberek - mondta Czomba Sándor.

Az állásbörzéről elmondta, az ilyen rendezvények hasznosak. Megjegyezte: ha csak húsz ember találja meg leendő munkahelyét ennek köszönhetően, már volt értelme megrendezni.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter