Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Demonstráltak az ózdi kórház dolgozói

Az egészségügyben dolgozók esélyegyenlőségének megteremtéséért, a diszkrimináció megszüntetéséért, illetve az ágazatot érintő finanszírozás javításáért demonstráltak múlt pénteken a Borsod megyei Ózdon az Almási Balogh Pál Kórház munkatársai.

images

A tüntetésre az ózdi egészségügyesek mellett érkeztek résztvevők Szolnokról, Nyíregyházáról, Kazincbarcikáról és Miskolcról is.

Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke az MTI-nek azt mondta: "több mint erkölcstelenség", hogy a kormány a köztisztviselőknek csaknem akkora kiegészítést adott cafeteria juttatás címén, mint amennyi egy egészségügyi dolgozó bére. Hozzátette: a jogegyenlőséget követelik, a hatalom ugyanis "megbolondult", miközben a diszkrimináció elleni küzdelmet hangoztatja, ő maga törvénytelen eszközökkel dolgozik és különbözteti meg a dolgozókat.

Kifejtette: az egészségügyet mindez akkor érintette, amikor az átalakítások után kiszervezték a munkatársakat a közalkalmazotti státuszukból, ezáltal elveszítették azt a jogot, hogy a köztisztviselőkhöz, közalkalmazottakhoz hasonlóan részesüljenek az egyszeri, 98.000 forintos kompenzációból.

"Rendet kell tenni a közszolgáltatásokban és ezt a protekcionizmust meg kell szüntetni - fejtette ki álláspontját az EDDSZ elnöke, hozzáfűzve, hogy ma egy 25 éve pályán lévő egészségügyi dolgozó havonta nettó 70-80 ezer forintot visz haza. A megszorítások legnagyobb vesztesei pedig a betegek mellett azok a munkavállalók, akik előtt nincs perspektíva - mondta Cser Ágnes.

A megmozduláson elhangzott: ha rövidesen nem változik a finanszírozás mértéke, akkor a jelenleginél is nagyobb problémákkal kell számolni az ágazatban.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megérkeztek a KSH friss adatai a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről

Csökkent a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma, a 15-24 éves munkanélküliek száma 14 ezerrel nőtt. Teljes cikk

Döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs, adóügyi könnyítések jönnek

Kétszeresére nő a kiva bevételi értékhatára és csökkentik az adminisztrációs terheket. Teljes cikk

A budapesti gyógyfürdőket is elérte a válság

Több mint felére esett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bevétele a járvány miatt. Teljes cikk