Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Digitális Híd Fest: segítség álláskereséshez

Internetoktatás, vetélkedő, tanácsadás munkaügyben és tehetségkutató verseny is várja az érdeklődőket Baranya megye több kistelepülésén pénteken és szombaton.

Pénteken Királyegyháza, Nagyharsány és Sellye, szombaton Kővágószőlős, Máza és Orfű ad otthont a Digitális Híd Fest programjainak. A Wifi Falu program keretében a résztvevő társaságok szakemberei személyes konzultációkon segítik az újonnan számítógéphez és internethez juttatott fiatalokat és a régebbi felhasználókat az álláskeresében.

A pénteki rendezvény helyszínein egy újdonságnak számító internetes állásbörze várja az érdeklődőket, amelyen a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ és a Pécsi Regionális Képzési Központ munkatársai bemutatják, milyen munkához jutási és szakképzési lehetőségeket kínál az internet, valamint tanácsokat adnak a világháló segítségével történő álláskeresésben.

A Microsoft szakemberei a királyegyházi iskola 2/c osztályában bemutatják az Intel világszerte sikeres oktatási módszertanát, és a hozzájuk kapcsolódó Classmate pc-ket is.

Novák Péter énekes, zenész, koreográfus vezetésével a Kulturpart.hu tehetségkutató program versenye szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A vállalkozó kedvűek a többi között énekkel, tánccal, szavalattal, rajzzal indulhatnak a versengésen. A tájékoztatás szerint a szerepléseket felveszik, s a három legjobb alakítás értékes díjakat nyer.

A Digitális Híd Fest programjaiban közreműködik az Internet Terjesztéséért Alapítvány által 2007-ben indított WiFi Falu program is, amelynek segítségével olcsó használt számítógépekhez és ingyenes vezeték nélküli (wifi) internet kapcsolathoz juthatnak a kevésbé fejlett észak-magyországi és dél-dunántúli régiókban élő, hátrányos helyzetű, köztük roma fiatalok.

Jelenleg 115 településen, összesen mintegy 2000 háztartásban működik szélessávú internet kapcsolat a programnak köszönhetően, ami hatékony segítséget jelent az információkhoz való hozzájutásban, a tanulásban és az álláskeresésben is. A tervek szerint a következő évben újabb 6000 háztartást kapcsolnak be a programba és közel 20.000 embert tanítanak meg a számítógép és internethasználat alapjaira.

A program vezetéknélküli szolgáltatásához a Magyar Telekom építi ki az infrastruktúrát, amelynek használatát 2009 végéig támogatásként, ingyenesen biztosítja. A 2004-ben indított Digitális Híd kezdeményezés keretében külön kistelepülési program működik azzal a céllal, hogy megmutassa az ott élők számára, mi is a világháló, mire használható, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában. A cég önkéntes munkatársai egyénre szabott oktatást tartanak, a gyermekeknek pedig vetélkedőket szerveznek ismereteik bővítése céljából.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk