Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Diploma után jöjjön a gyerekszülés

Jelenleg a felsőfoktatásból frissen kikerülő, korábbi munkaviszonnyal nem rendelkező fiatalok nem kaphatnak gyermekgondozási díjat - helyette csak gyermekgondozási segélyre jogosultak, amely az öregségi nyugdíj legkisebb összegével egyezik meg. Hogy ez ne így legyen, a fiatal diplomások gyermekvállalását ösztönző törvénymódosító javaslatot nyújtott a parlament elé Szili Katalin független országgyűlési képviselő.

Szili Katalin módosító javaslatában ezért a friss diplomásoknak is elérhetővé tenné a gyedet, ami több mint másfélszeresére emelné igénybe vehető juttatásaik összegét. Az érintettek így egy évig havonta 45 ezer forint gyedet kaphatnának a kevesebb mint 26 ezer forintos gyes helyett.

A Szociális Unió a jövő évtől megszülető gyermekek esetében vezetné be a kedvezményt, amely számításaik alapján összességében - 10 ezer érintett kismamával tervezve - 2,5 milliárd forinttal terhelné a jövő évi költségvetést a gyed kifizetés éves 92 milliárdos összege mellett.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter