Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Egész nap sztrájk lesz a frankfurti repülőtéren

Sztrájkot hirdetett péntekre a frankfurti repülőtérre a Ver.di német szakszervezet, a munkabeszüntetés hajnali 2 órától 23 óráig tart.

images

A szakszervezet a biztonsági szolgálatok munkatársait szólította fel a figyelmeztető sztrájkra, a csaknem egész napos akcióval a béremelési követelésének adnak nyomatékot.

A legnagyobb német repülőtéren nagyjából ötezren dolgoznak a biztonsági területen, amelyhez egyebek között az utasbiztonsági ellenőrzés tartozik.

A repülőteret üzemeltető társaság szerint egyelőre nem lehet megbecsülni, hogy milyen hatása lesz a sztrájknak. Az utazóknak azt tanácsolják, hogy számítsanak a szokásosnál hosszabb várakozási időre, tájékozódjanak járatukról az interneten és használják az online utasfelvételi szolgáltatást.

A Ver.di egységesen óránkénti 16 eurós órabért követel a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó alkalmazottaknak. A munkaadó beosztástól függően 10-13 euró közötti órabért ajánl. A bértárgyalások következő, ötödik fordulóját március elején tartják.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter