Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Egy forint Bajnai miniszterelnöki fizetése

Bajnai Gordon miniszterelnök vagyonnyilatkozatában is feltűntetett miniszterelnöki fizetését nem veszi fel, azt minden hónapban - első alkalommal júniusban - visszautalja az államkincstárnak - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel.

A közlemény emlékeztetett arra: Bajnai Gordon a válságkezelő kormány vezetését egy évre, havi egy forintért vállalta el. Az MTI korábban március végén írt arról, hogy Bajnai Gordon ezt még hivatalos miniszterelnök-jelöltté válása előtt közölte a szocialistákkal.

Bajnai Gordon csütörtökön adta le miniszterelnöki vagyonnyilatkozatát. Az interneten pénteken megjelent dokumentum szerint Bajnai Gordon öt ingatlannak részben vagy egészben tulajdonosa, továbbá van mintegy 225 milliós értékpapírvagyona, a tartozása több mint ötvenmillió forint.

A vagyonnyilatkozat szerint a miniszterelnök foglalkozásából származó havi adóköteles bruttó jövedelme 1.436.200 forint.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sem tartotta meg kormányfői fizetését. Korábbi vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy kormányfőként 1.507.400 forintot keresett havonta, de ezt az összeget minden hónapban jótékony célra ajánlotta fel.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter