Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 16 éve

Egyeztetés a fuvarozókkal: távolodtak az álláspontok

A fuvarozók és a kormány képviselői szerdán folytatták az egyeztetést a versenyfeltételeket javító megállapodás-tervezetről, az érdekképviseletek tájékoztatása szerint az álláspontot nem közeledtek.

A megbeszélést csütörtökön folytatják a közlekedési minisztériumban a fővárosi behajtás rendelet témában, ahol az érdekképviseletek reményei szerint szóba kerülhet az energiahordozók áremelkedése hatásainak mérséklése is.
Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkár-helyettes az egyeztetés után az MTI-nek elmondta: a kormányzati oldal szóban módosító javaslatot tett a gépjárműadó csökkentetésére. A fuvarozók írásban is kérték a kormány újabb javaslatát, amit a szakmai érdekképviseletek elemezhetnek a válasz előtt.

Az MKFE főtitkár-helyettese úgy értékelte, hogy nem jutottak előre a szerdai tárgyaláson, az álláspontok merevek, amit remélhetően sikerül majd loldani.

Elmondta: az MFKE vállalta, hogy amíg a tárgyalások zajlanak, nem szervez demonstrációt, és ha érdemileg sikerül megállapodni, akkor abban ezt rögzíteni fogják.
Karmos Gábor elmondta, hogy a kormány és a fuvarozók között csütörtökön folytatják az egyeztetést a közlekedési minisztériumban a fővárosi behajtás rendelet ügyében, de ez nem jelenti azt, hogy nem fognak visszatérni a kormány egyéb ajánlatára.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete (NIT) ügyvezető főtitkára elmondta: nem közlekedtek az álláspontot, sőt egy kicsit távolodtak. Reméli, hogy a távolodás átmeneti, és csütörtökön a fővárosi behajtásról szóló egyeztetésen, szóba kerül az üzemanyagár emelkedéséből adó gondok enyhítése is.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szerdán az egyeztetésről az MTI-vel mindössze annyit közölt, hogy csütörtökön folytatódik az egyeztetés a fuvarozókkal, de annak konkrét tartalmáról nem adtak tájékoztatást.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek