Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Együttműködés a Zsolnay-manufaktúra és a Pécsi Egyetem között

Oktatási-művészeti együttműködésről állapodtak meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és a pécsi önkormányzat vezető képviselői - a megállapodás értelmében az egyetem képzőművész-hallgatóinak speciális kurzusok indulnak Zsolnay-kerámia témakörében.

Emellett a diákoknak a gyárban is lehetőségük nyílik szakmai gyakorlat megszerzésére, a Zsolnay-manufaktúra fejlesztési elképzeléseibe illő ötleteiket pedig megvalósítják.

Páva Zsolt az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Zsolnay Pécs meghatározó kulturális öröksége, az Európa Kulturális Fővárosa program részeként kialakított Zsolnay-negyed pedig a város gyárhoz kötődését is szimbolizálja.
A polgármester örülne, ha egyre több épületet díszítenének Zsolnay-alkotások, az utcanévtáblákat szintén a gyár állítaná elő, és a vasútállomás főépületének rekonstrukciójához is használnának Zsolnay-termékeket.

A megállapodással a művészhallgatók és az oktatók részesei lehetnek a manufaktúra gyártási folyamatai megújulásának, új trendek, irányzatok kialakításának.

A Zsolnay-manufaktúra részéről Bachar Najari arról szólt, hogy az együttműködés fontos eleme a gyárral kapcsolatos jövőbeni terveinek, és reményét fejezte ki, hogy az idén 160 éves manufaktúra sikeréhez az egyetem és a város támogatása is hozzájárul.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter