Megjelent: 10 éve

Ekkora végkielégítésekkel távoztak

Jelentős summa folyhat be a végkielégítések különadójából, mert a mindenkori hatalom rendkívül bőkezűen bánt saját kádereivel. E tekintetben az egymással szembenálló erők semmit nem vethetnek egymás szemére - írja a Népszabadság.

A Fidesz frakcióvezetője, Lázár János sem kivétel: szabadságmegváltás címén - még polgármesterként - saját bevallása szerint 3,5-4 millió forintot kapott, amit jótékony célokra fordított. Ám ő ennek ellenére kész befizetni a 98 százalékot.

Hasonló cipőben járhat Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, aki a tavalyi távozása után a ki nem vett szabadság fejében 7,6 millió, külön juttatás címén pedig kilencmillió - tehát összesen csaknem 17 millió - forintot vehetett fel. Nyilatkozatai szerint a fizetését és a végkielégítését is karitatív szervezeteknek adta.

Mások adóterhe sem lesz csekély, hiszen például Magyar Bálint oktatási miniszter 15,7 millióval távozott. Ezt 13. havi bérként, béren kívüli juttatásként, napidíjként, illetve a jogviszony megszűnése címén fizették ki, további részletek azonban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján nem érhetők el.

Az ugyanott fellelhető adatok szerint Komor Levente honvédelmi helyettes államtitkár 2006-ban 14 milliós végkielégítést, hatmilliónyi felmentési pénzt és 3,7 milliós szabadságmegváltást kapott, ami csaknem 24 millió forint. Pordán Endre egészségügyi államtitkár is jól járt: 2006-ban a végkielégítése 15 millió volt, a felmentési időre még 7,2 milliót, a ki nem vett szabadságok okán pedig további 2,3 milliót, vagyis majdnem 25 milliót számfejtettek neki.

Igazán vérlázító végkielégítéseket azonban nem a közigazgatásban, hanem az állami és önkormányzati cégeknél fizettek ki. Például a személyzetis - aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van - 96 milliót kapott, a vállalat egy év után menesztett stratégiai igazgatója pedig 39 millióval vigasztalhatta magát.

Óriási, esetenként százmillió körüli pénzeket fizettek ki a távozó vezetőknek az MFB-nél is.

Népszabadság


  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megérkeztek a KSH friss adatai a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről

Csökkent a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma, a 15-24 éves munkanélküliek száma 14 ezerrel nőtt. Teljes cikk

Döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs, adóügyi könnyítések jönnek

Kétszeresére nő a kiva bevételi értékhatára és csökkentik az adminisztrációs terheket. Teljes cikk

A budapesti gyógyfürdőket is elérte a válság

Több mint felére esett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bevétele a járvány miatt. Teljes cikk