Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Életveszélyes lenne a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) gyárlátogatásra hívja az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának képviselőit, hogy személyesen győződhessenek meg az érintettek munkakörülményeiről. Ugyanis a VDSZ szerint hamarosan elkezdődik a még meglévő korkedvezményes rendszer átvilágítása.

Az átvilágítás eredményeként több területen is elvehetik a korkedvezményes nyugdíjat; ez ugyanakkor "életveszélyes" lenne a szakszervezet álláspontja szerint.

A korkedvezményes nyugdíj rendszerét több mint negyven éve vezették be, ennek alapján azok a dolgozók mehetnek korábban nyugdíjba, akik munkájuk során fokozott egészségkárosodásnak vannak kitéve.

A VDSZ felhívja a figyelmet arra, hogy a tervezett intézkedés több mint 500 munkáltatót, összesen mintegy 43 ezer dolgozót érint.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter