Megjelent: 5 éve

Elköltött több száz millió forint, üres irodák maradtak csak a híd a munka világába programból

Személyzet nélküli, nem működő, üres irodák maradtak csupán az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajlott Híd a munka világába programból - írja a Magyar Nemzet.

Több száz millió forint elköltött uniós pénz, személyzet nélküli, nem működő, üres irodák, a források követhetetlen felhasználása, feljelentések és nyomozások. Ezek maradtak csupán az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajlott Híd a munka világába programból. Habár a roma szervezet által létrehozott, Farkas Flórián vezette foglalkoztatási szövetkezet munkaerő-szervező irodáinak hátrányos helyzetű, elsősorban roma családokat kellene munkához segíteniük, valójában semmi nem történik - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a sikerpropaganda ellenére nem épült meg a romák számára a munka világába vezető híd, pedig erre csaknem ötmilliárd forint, főként uniós pénz állt rendelkezésre.

Az ORÖ részvételével zajlott uniós program július 31-én zárult le. Az eredményekről szólva a foglalkoztatási szövetkezet még aznap bejelentette, hogy átveszi a stafétabotot a roma önkormányzattól. Közölték, hogy augusztustól megkezdi működését a "Híd a munka világába" Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet, amely több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma családnak nyújthat kiszámítható és folyamatos munkalehetőséget.

A Magyar Nemzet azt írja, a honlapjukon fellelhető információk nem fedik a valóságot, mert nem egy fővárosi és hét vidéki irodájuk van, hanem csupán négy iroda. Az ingatlanokat az ORÖ vette meg, ám a kiírás szerint azokat a szövetkezet kapja meg használatra.

A budapesti, I. kerületi iroda kong az ürességtől, a szomszédok is csak "egy-két lézengő embert" szoktak látni. Gödöllőn és Pécsett sem az a pontos címe az irodának, amelyet megadtak, de a valódi helyeken sem jobb a helyzet: Gödöllőn egy bútorbolt működik azon a címen, amelyet megvásároltak, Pécsett pedig volt iroda, de bezárt.

Magyar Nemzet
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Százmilliárd forintra emelték a kkv-k számára elérhető fejlesztési keretet

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a... Teljes cikk

Szeptemberben 9 órakor kezdődhet az iskola

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Teljes cikk