Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Elköltött több száz millió forint, üres irodák maradtak csak a híd a munka világába programból

Személyzet nélküli, nem működő, üres irodák maradtak csupán az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajlott Híd a munka világába programból - írja a Magyar Nemzet.

Több száz millió forint elköltött uniós pénz, személyzet nélküli, nem működő, üres irodák, a források követhetetlen felhasználása, feljelentések és nyomozások. Ezek maradtak csupán az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajlott Híd a munka világába programból. Habár a roma szervezet által létrehozott, Farkas Flórián vezette foglalkoztatási szövetkezet munkaerő-szervező irodáinak hátrányos helyzetű, elsősorban roma családokat kellene munkához segíteniük, valójában semmi nem történik - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a sikerpropaganda ellenére nem épült meg a romák számára a munka világába vezető híd, pedig erre csaknem ötmilliárd forint, főként uniós pénz állt rendelkezésre.

Az ORÖ részvételével zajlott uniós program július 31-én zárult le. Az eredményekről szólva a foglalkoztatási szövetkezet még aznap bejelentette, hogy átveszi a stafétabotot a roma önkormányzattól. Közölték, hogy augusztustól megkezdi működését a "Híd a munka világába" Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet, amely több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma családnak nyújthat kiszámítható és folyamatos munkalehetőséget.

A Magyar Nemzet azt írja, a honlapjukon fellelhető információk nem fedik a valóságot, mert nem egy fővárosi és hét vidéki irodájuk van, hanem csupán négy iroda. Az ingatlanokat az ORÖ vette meg, ám a kiírás szerint azokat a szövetkezet kapja meg használatra.

A budapesti, I. kerületi iroda kong az ürességtől, a szomszédok is csak "egy-két lézengő embert" szoktak látni. Gödöllőn és Pécsett sem az a pontos címe az irodának, amelyet megadtak, de a valódi helyeken sem jobb a helyzet: Gödöllőn egy bútorbolt működik azon a címen, amelyet megvásároltak, Pécsett pedig volt iroda, de bezárt.

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter