Megjelent: 16 éve

Ellopták a dolgozók személyi adatait tartalmazó laptopot

Mintegy 13 ezer Pfizer-alkalmazott személyi adatait tartalmazta az a laptop, amelyet az egyik dolgozó autójából loptak el egy hónapja - közölte a vállalat szóvivője.

Liz Power elmondta, hogy veszélybe kerültek a dolgozók adatai, amikor egy vállalati laptopot és egy pen drive-ot elloptak. A cég nem tudja beazonosítani a lopás helyszínét. A Pfizer több mint 65 ezer adatfeltörésről szóló értesítést adott közre az elmúlt évben és a legutóbbi adatvesztés már a második a hónapban.

A vállalat szóvivője elárulta, hogy ezúttal a Gratonban és New Londonban lévő Globális Kutatási és Fejlesztési részleg alkalmazottainak adatai kerültek ki, bár társadalombiztosítási számaik nem voltak a titkosított laptopon; ellenben a nevek, lakcímek, otthoni telefonszámok, a dolgozók személyi azonosító számai, pozíciók és fizetések szerepeltek a jelszóval nem védett pen drive-on.

A cég tájékoztatása szerint a pen drive-on volt két összesítő jelentés is, amelyek nemcsak a Pfizer divízók, hanem a Grotonban és New Londonban 5500 embert alkalmazó helyi R&D központok pénzügyi, jogi, személy- és egészségügyi információit is tartalmazták.

A Pfizer e-mailben tájékoztatta dolgozóit pénteken arról, hogy a vállalat nem kívánja meggyanúsítani az alkalmazottakat az adatlopással, mivel nem valószínű, hogy sikerül beazonosítani a tettest, arról nem is beszélve, hogy ez olyan szituációt eredményezhet, hogy a kollégák egymást vádolhatják meg.

A szóvivő hozzátette: a vállalat azon dolgozik, hogy fejlessze adatbiztonságát, a személyi adatok védelmét, valamint titkosítsa a laptopokat világszerte.

Newsday.com
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek