Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Elszegényedhetnek öregkorukra a brit harmincasok

Egy felmérés szerint a brit 35 évnél fiatalabb munkavállalóknak mostantól évente több mint 283 ezer fontot kellene keresniük ahhoz, hogy a 64 éves nyugdíjkorhatárt elérve tisztes megélhetésük legyen öregkorukra. Ha nem takarékoskodnak ily módon, akkor alig több mint 300 fontból kell majd öregségükre megélniük, vagy legalább 74 éves korukig dolgozniuk.

A Skipton Building Society készítette felmérés szerint - amely figyelembe vette az eladósodás, a tartozások átlagos mértékét - a 35 évesnél fiatalabb britek csaknem negyede egyáltalán nem, másik negyede jóformán alig előtakarékoskodik nyugdíjához, negyedük csupán havi 50 fontot vagy kevesebbet áldoz erre.

Meglepő megállapítása a felmérésnek, hogy a megkérdezett HVMN-generáció (a 35 évnél fiatalabb nemzedék) tagjainak 58 százaléka ugyan tisztában van vele, hogy takarékoskodnia kellene, de úgy érzi, nem engedhetné meg magának. A fiatalok közel 40 százaléka azt mondta, hogy anyagi téren gyakorlatilag küszködik. Aki anyagilag jól áll, az általában havi 125 fontot tesz félre nyugdíjas éveire és 16 százaléknak van nyugdíj-előtakarék címén legkevesebb 10 ezer fontja.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter