Megjelent: 7 éve

Ennyit keresnek a magyar cégvezérek

Az Európai Unió határt szabott a csúcsbankároknak kifizethető bónuszoknak, miután az Európai Parlament és a tagországokat képviselő Európai Tanács megállapodott a kérdésben - számol be a Világgazdaság online. Ezek után alapesetben a bónusz összege nem haladhatja meg az alapfizetés nagyságát, kivételes esetekben pedig a pénzintézetek a csúcsvezetőiknek kétszer akkora prémiumot fizethetnek, mint amekkora az alapfizetésük.

Miután Svájcban népszavazás döntött arról, hogy a részvényeseknek a korábbinál nagyobb beleszólásuk legyen topmenedzserek fizetésének alakításába, Franciaország is a javadalmazást korlátozó törvényt hozott.

A Portfolio.hu arról is beszámol, hogy az Európai Bizottság tervei alapján még idén elfogadhatják az Európai Unió mind a 27 tagországában érvényes szabályozást, amelynek értelmében az európai vállalatok részvényesei dönthetnének a cégek vezetőinek javadalmazásáról. A Nagy-Britanniában készülő tervek szerint ott a részvényesek a vállalatvezetők fizetésén túl a végkielégítések mértékéről is szavazhatnának.

A Portfolio.hu arról ír, hogy miközben több nyugat-európai nagyvállalatok vezetőinek fizetése már most is publikus információ, addig a magyarországi vezetők jövedelmeiről meglehetősen hiányos a tudásunk.

Magyarországon a nyilvános részvénytársaságok kötelesek évente közölni az igazgatóság vagy igazgatótanács, valamint ahol felügyelőbizottság működik, a felügyelőbizottság tagjainak nevét, valamint a tagoknak e minőségükben nyújtott valamennyi pénzbeli és nem pénzbeli juttatásokat tagonként és a juttatás jogcíme szerint részletezve. A gyakorlatban azonban sokszor az alapbért a munkaszerződés határozza meg, így azok a számok nem hozzaférhetőek, így csak általános vagy hiányos információk nyerhetők a honlapokból.

A Portfolio.hu adatgyűjtéséből kiderül, hogy az OTP felsővezetői bruttó 1,5 millió és 670 ezer forint között keresnek havonta, és ezen felül részvényopciókat is kapnak.

A Magyar Telekomnál a vezető testületekben tiszteletdíjat adnak, amely havi 600 ezer és 220 ezer forint között változik.

A Mol vezetői esetében bruttó évi adatokat adnak meg, 20 és 7 millió forint között változnak a 2012. évben kifizetett pénzbeli és nem pénzbeli juttatások.

A magyar kisrészvényesek a közgyűléseken ugyan szavazhatnak az igazgatóság, a felügyelő bizottság vagy az audit bizottság tagjainak javadalmazásáról, de a nagytulajdonosok jelenléte miatt érdemben nincs szavuk az ügyben.

Portfolio.hu / Világgazdaság Online
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter