Megjelent: 10 éve

Európában minden hatodik állást a környezet teremti

"Európában minden hatodik állást a környezet teremti" - hangoztatta Tony Long WWF-igazgató az ENSZ New York-i székhelyén tartott természetvédelmi konferencián szerdán.

A 193 ország miniszterei, állam- és kormányfői részvételével folyó tanácskozáson szó esik az erdők, mocsarak és egyéb életterek drámai csökkenése elleni globális stratégiákról.

Long szerint az európai környezetvédelmi ipar 2005-ben hozzávetőlegesen 3,4 millió teljes idejű munkahelyet teremtett. Ez több az autó- és a vegyipar által teremtett munkahelyeknél. Emellett a környezetvédelem ügye sokkal gyorsabban is terjeszkedik, mint más iparágak. A konferencián részt vesz José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Janez Potocnik, az EU környezetvédelmi biztosa is.

A héten Kína ismertette a 800 ezer dollár összdíjazású biodiverzitás-díj nyerteseinek nevét. A Midori-díjat Jean Lemire kanadai biológus, Gretchen Daily amerikai közgazdász és Emil Salim indonéz kormánytanácsadó kapták a környezetért végzett munkájukért. Átadták huszonöt szervezetnek és egyéni díjazottnak az úgynevezett Egyenlítő-díjat is. A díjazottak között szerepelnek a kambodzsai Szamraong pagoda buddhista szerzetesei, akik a környező erdők megtartásáért vetették be magukat. Díjat kapott kenyai farmerek egy csoportja és az ecuadori Amazonas-vidék ökoturizmus-projektjének szervezői is.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter