Megjelent: 5 éve

EY: a cégvezetők fele létszámbővülést tervez

Erősödött a vállalati bizalom a közép- és délkelet-európai régióban: a cégvezetők négyötöde úgy látja, stabilizálódik vagy javul országuk gazdasági helyzete. Közel felük bővítené a következő egy évben munkatársai számát és mindössze 11 százalékuk fontol leépítést - derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.

Az EY közép- és délkelet-európai régiós Tőkebizalmi Barométerében, melyet portálunk is megkapott, 193 vállalati döntéshozót kérdeztek meg 10 országban.

A megkérdezett vállalatvezetők 44 százaléka a felvásárlásokkal és összeolvadásokkal kapcsolatos tranzakciók további bővülésére számít az elkövetkező 12 hónapban. A cégek 37 százaléka tervez akvizíciót, több mint ötven százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

A javuló gazdasági kilátások a foglalkoztatásra is hatással vannak: a megkérdezettek 46 százaléka létszámbővülést tervez, és csupán 11 százalékuk fontolgat leépítést.

Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei évet a nagyobb üzletkötések jellemezték, azonban a következő 12 hónapban várhatóan a közepes méretű ügyletek fogják meghatározni a vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) piacát.

A régiós kutatás válaszadói kiemelt figyelmet fordítanak a kutatás-fejlesztési tevékenységük megerősítésére, a vállalatok ötödénél a tranzakciók új technológiákhoz való hozzáférésre vagy szellemi jogok megszerzésére irányulnak - mutat rá az EY.

Megjegyzik azt is: a megkérdezett cégvezetők ugyan nem számítanak a gazdaság vagy a pénzügyi rendszer váratlan megroppanására, azonban a geopolitikai kockázatokat komoly veszélynek tartják - olvasható a jelentésben.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter