kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Ezek az önkormányzatok adnak pluszpénzt a nyugdíjasoknak

Az elvonások ellenére több önkormányzat is juttatást nyújt a nyugdíjasoknak, nemcsak a fővárosban, de vidéken is.

Bár a kormányzati pénz- vagy utalványosztás idén elmarad, és az elvonások miatt az önkormányzatok kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, több településen és fővárosi kerületben mégis számíthatnak karácsonyi pluszjuttatásra a nyugdíjasok - derül ki a napi.hu összeállításából. Dunaújváros önkormányzata azoknak a nyugdíjasoknak ad 8 ezer forintos juttatást, akiknek havi 57 ezer forintnál kevesebb a havi ellátása. Az 57 ezer 199 500 forint közötti nyugdíjban részesülők 5 ezer forintos támogatásban részesülnek.

A XV. kerületben az ezt igénylők idén is megkapják a Palota karácsonyi támogatást. Erre azok a nyugdíjasok számíthatnak, akiknek havi 128 ezer forintnál kevesebb az ellátásuk. A bónusz maximum 10 ezer forint lehet.

A XVIII. kerületben minden nyugdíjas karácsonyi utalványt kap 5 ezer forint értékben, melyet a Príma áruházakban lehet levásárolni. Az utalványokat december 9-én kezdték el kipostázni.

A nyíregyházi önkormányzat 2500 forint értékű, az ünnephez kapcsolódó élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomaggal segíti az időseket. A juttatást összesen 25 750-en kapják meg.

Tiszavasvárin a 65. életévüket betöltött helyi lakosok egyszeri támogatást igényelhetnek az önkormányzattól. A juttatás összegéről nincs információ.

A Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszentpálon 6 ezer forintot kapnak az állandó lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen a faluban tartózkodó 65 év feletti lakosok, míg a szomszédos Dunaszegen a 70 év felettiek számíthatnak 5 ezer forintos támogatásra.

Napi.hu
fotó: pexels
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Agrárminisztérium: tervezhető jövőképet biztosít a fiataloknak az agrárszakképzés

Több mint 20 ezren tanulnak az agrárszakképzésben jelenleg - derül ki az Agrárminisztérium közleményéből. Teljes cikk

Megérkeztek a friss adatok a magyar nyugdíjakról - 24 ezren 600 ezer forintnál is több nyugdíjat kapnak

2024 elején 49 ezer főnek folyósítottak nyugdíjat és egyéb ellátást külföldre - derül ki a KSH adataiból. Teljes cikk

Ezeken a helyszíneken fog ellenőrizni a NAV április végén

Április végén is az ország valamennyi vármegyéjében végez majd ellenőrzéseket az adóhatóság. Teljes cikk