Megjelent: 3 hónapja

Ezek az önkormányzatok adnak pluszpénzt a nyugdíjasoknak

Az elvonások ellenére több önkormányzat is juttatást nyújt a nyugdíjasoknak, nemcsak a fővárosban, de vidéken is.

images

Bár a kormányzati pénz- vagy utalványosztás idén elmarad, és az elvonások miatt az önkormányzatok kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, több településen és fővárosi kerületben mégis számíthatnak karácsonyi pluszjuttatásra a nyugdíjasok - derül ki a napi.hu összeállításából. Dunaújváros önkormányzata azoknak a nyugdíjasoknak ad 8 ezer forintos juttatást, akiknek havi 57 ezer forintnál kevesebb a havi ellátása. Az 57 ezer 199 500 forint közötti nyugdíjban részesülők 5 ezer forintos támogatásban részesülnek.

A XV. kerületben az ezt igénylők idén is megkapják a Palota karácsonyi támogatást. Erre azok a nyugdíjasok számíthatnak, akiknek havi 128 ezer forintnál kevesebb az ellátásuk. A bónusz maximum 10 ezer forint lehet.

A XVIII. kerületben minden nyugdíjas karácsonyi utalványt kap 5 ezer forint értékben, melyet a Príma áruházakban lehet levásárolni. Az utalványokat december 9-én kezdték el kipostázni.

A nyíregyházi önkormányzat 2500 forint értékű, az ünnephez kapcsolódó élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomaggal segíti az időseket. A juttatást összesen 25 750-en kapják meg.

Tiszavasvárin a 65. életévüket betöltött helyi lakosok egyszeri támogatást igényelhetnek az önkormányzattól. A juttatás összegéről nincs információ.

A Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszentpálon 6 ezer forintot kapnak az állandó lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen a faluban tartózkodó 65 év feletti lakosok, míg a szomszédos Dunaszegen a 70 év felettiek számíthatnak 5 ezer forintos támogatásra.

Napi.hu
fotó: pexels
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter