Megjelent: 3 hónapja

Ezeken a helyszíneken ellenőriz az adóhatóság november végétől

A NAV közzétette, hol várhatóak ellenőrzések a következő hetekben és mit vizsgálnak majd.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint november végén és december elején a következő helyszíneken ellenőriz majd:

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 27. és december 31. között ellenőrzik az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 1. és 30. között Budapesten ellenőrzik a pékségeket, péküzemeket. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a foglalkoztatottak bejelentését, és az áruféleségek eredetét vizsgálják, valamint az online pénztárgépekben rögzített forgalmi adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Békés Vármegye

A NAV baranyai munkatársai november 27. és december 3. között hétfőn Pécsett a Kazincy utcai, a Búza téri, illetve a Felsőmalom utcai vendéglátóhelyeket, kedden Komlón a kisállatboltokat és a mezőgazdasági üzleteket, csütörtökön pedig szintén Pécsett a gyógynövényboltokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 27. és 29. között a Tét településen működő vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét is vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 27-én az Alapon működő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 28-án Hajdúböszörményben ellenőrzik a kiskereskedőket és a vendéglátókat. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint kiemelten vizsgálják és elemzik a pénztárgépekből érkező adatokat a település egészén. A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. november 20. és 30. között a vármegye területén az építőipari-, építőanyag-kereskedelmi tevékenységet és a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek üzemeltetését és a jövedéki termékek eredetét vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. november 27. és december 1. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • november 27. (hétfő)                  Balassagyarmati járás,
  • november 28. (kedd)                  Bátonyterenyei járás,
  • november 29. (szerda)                Szécsényi járás,
  • november 30. (csütörtök)            Salgótarjáni járás,
  • december 1. (péntek)                  Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az édességkereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 20-tól az év végéig a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony, szilveszter), szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 24. és 31. között a vármegyében koszorút, virágot, sírdíszt, mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik, majd november 2. és 3. között az élelmiszer-vegyes iparcikk kiskereskedőket. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen 2023. november 28-án Bátaszéken és Bátán ellenőriznek. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát és a jövedéki termékek eredetét.

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 24. és december 24. között a kitelepüléseken, piacokon, az adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 27. és 29. között Devecserben ellenőriznek. A revizorok a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását, a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 25. és december 31. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Továbbá adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítói és számíthatnak ellenőrzésre.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Átadták az Év Befektetője díjakat

2023-ban Magyarországon 13 milliárd euró volt a külföldi beruházások értéke, kétszer annyi, mint 2022-ben. Teljes cikk

Egymillió forintos jutttást kapnak a kecskeméti Mercedes dolgozói

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján úgy döntött, hogy bruttó 1.090.000 forintos... Teljes cikk

Szerszámgépeket loptak munkahelyükről egy vidéki üzem dolgozói

Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetést indítványozott. Teljes cikk