Megjelent: 2 hónapja

Ezeken a helyszíneken várhatóak adóellenőrzések február második felében

Az adóhatóság február 14-én kedden több megyében is ellenőrizni fogja a Valentin-naphoz kapcsolódó termékeket árusító vállalkozásokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint a következő hetekben az alábbi helyszíneken kell számítani ellenőrzésre:

Észak-Budapest

 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 11. és 17. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, webshopokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. február 9. és 14. között Budapesten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a szálláshely-szolgáltatókat és vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 14-én ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzéseknél a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 

 •  február 16-án (csütörtökön) Kunszentmiklóson és Kunpeszéren

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Bálint-nap közeledtével, február 8. és 14. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik a megyében. Az adóellenőrök megjelenésére hivatali munkaidőn túl és hétvégén is számíthatnak.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 13. és 19. között, kedden a Valentin-nap alkalmából a megye egész területén a virágkereskedőket, szerdán Pécsett, a szerszámboltokat, csütörtökön pedig Bólyban és Mohácson a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

A Mohácsi Busójáráson, a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

Békés megye

Február 13. és 19. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye virágárusainál és az ajándékboltokban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, akár többször is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és 14. között ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 15-én és 16-án a távol-keleti termékek árusítóit ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 8. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 14. között – Valentin-naphoz közeledve – ellenőrzik a virág-, ajándék-, ékszer és édességárusokat. A revizorok ellenőrzik  a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai  2023. február 13. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág-, illatszer-, édesség- és az ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. februárban a jelmezkölcsönzőket és szoláriumokat ellenőrzik a megye területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 14. (kedd)                    Jászberény és környéke
 • február 15. (szerda)                  Mezőtúr és környéke
 • február 16. (csütörtök)              Karcag és környéke
 • február 17. (péntek)                 Szolnok és környéke

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 13. és 17. között a virág-, ajándék-, ékszer- és az édességkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 13. és 17. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 14. (kedd)                       Balassagyarmati járás,
 • február 15. (szerda)                     Bátonyterenyei járás,
 • február 16. (csütörtök)                Szécsényi járás,
 • február 17. (péntek)                    Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a dohányboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 15. között a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik, akár online vásárlással is. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. február 13. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódó termékek (virág, ajándék, illatszer, édesség) értékesítőit ellenőrzik. Február 15. és 18. között az alábbi járásokban számíthatnak ellenőrzésre: február 15. (szerda) Fehérgyarmati járás, február 16. (csütörtök) Fehérgyarmati járás, február 17. (péntek) Nyíregyházi járás, február 18. (szombat) Nyíregyházi járás. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, valamint az online pénztárgépek használatát, különösen a pénzkészlet egyezőséget, az adatkapcsolatot, valamint az éves felülvizsgálat elvégzését. Ezen túl az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 17. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023.02.14.

Hőgyész, Szakály

2023.02.15.

Nagydorog

2023.02.16.

Dombóvár

2023.02.17.

Bátaszék

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és 14. között a virág-, ajándék- és édességárusokat ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 13. és 17. között az alábbi járásokban ellenőrzik az ajándék- és édességkereskedőket:

február 14. (kedd) Pápa,
február 15. (szerda) Tapolca,
február 16. (csütörtök) Veszprém,
február 17. (péntek) Várpalota.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és március 10. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

 

 • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
 • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
 • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Havi háromezer euróért is alig találnak vendéglátóst az Adriára

Montenegróban a bárokat sem tudják kinyitni a munkaerőhiány miatt. Teljes cikk

Ezekben a megyékben a legjobb a nyugdíjasok anyagi helyzete

Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Zala vármegyékben jelentősen romlott a nyugdíjasok helyzete. Teljes cikk

Júniustól megszűnhet a pedagógusok közalkalmazotti státusza

A Belügyminisztérium államtitkára szerint a törvénnyel a köznevelés eredményességét és színvonalát akarják javítani. A szakszervezetek... Teljes cikk