Megjelent: 7 éve

Ezeket a programokat tanulja az álomfizetésért

Szakterületenként, programozási nyelvenként állított fel fizetési toplistát az IT-szektorról a dice.com - áll az Index.hu cikkében. A legjobban a felhőszolgáltatások programozói keresnek, a mibolos technológiákkal dolgozók viszont lemaradtak a toplistáról.

Izgalmas felmérést közölt a dice.com állásportál arról, hogy az amerikai IT szektor mely területein lehet az álomfizetésnek számító évi százezer dollárt megkeresni - írja az Index.hu. Ez az összeg évi 22,3 millió forintnak, vagyis havi szinten közel 2 millió forintnak felel meg. A számok adózás előtt értendőek, viszont nincsenek benne a különféle bónuszok (ez az iparágban éves szinten 10 ezer dollár felett is járhat), és részvényopciók. Az átlagos éves bér az iparágon belül 85 ezer dollár.

A statisztika összesen harminc olyan szakterületet, programnyelvet sorol fel, aminek az ismeretével évi 100 ezer dollárnál magasabb átlagfizetés várja a szakembereket. Ezek között meglepő módon egyetlen mobilos technológia sem szerepel. A legjobb választásnak a felhőszolgáltatások mögötti technológiákkal foglalkozó állások bizonyulhatnak, és főleg a big data, vagyis a hatalmas adatbázisok kezelése és elemzése.

A lista szerint Amerikában ma legjobban a Hadoop szakértőit fizetik meg (115 ezres átlagkereset), ez egy nyílt forráskódú rendszer, amivel nagy méretű adatbázisokból lehet aránylag olcsó hardveres háttérrel fontos információkat kinyerni és amit bankok használnak csalások leleplezésére és online vásárlási szokások feltérképezésére.

Az élvonalban további adatbáziskezelő és felhőszolgáltatási technológiák szerepelnek, mint a NoSQL, a Mongo DB, a Jetty, az Omnigraffle diagramkészítő alkalmazás átlagosan vagy az Objective C programnyelv. Meghökkentőnek nevezi az Index.hu cikke az őskövületnek számító Fortran programnyelv, illetve a szintén nem éppen divatos Korn Shell Unix-scriptnyelv szereplését a listán.

Ebben a szektorban is igaz, hogy az átlagfizetések rendre nőnek az iskolai végzettséggel: a doktori végzettséggel rendelkezők átlagosan 113 ezer, a legmagasabb fokú közgazdász képzéssel, az MBA diplomával az IT-iparban átlagosan évi 107 ezer dollárt keresnek. Egyetemi (MA) diplomával 97 ezer, főiskolaival (BA) 85 ezer, középiskolai érettségivel 65-80 ezer dollár az átlagos bér.

Index.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter