Megjelent: 9 éve

Fantázia vagy valóság? - meghökkentő munkakörök a jövőben

images

Avatár menedzser/virtuális tanár

A Fast Future Research listája szerint a jövőben intelligens avatárok vagy számítógépes karakterek támogathatják vagy helyettesíthetik a tanárokat az osztálytermekben. Az ezzel foglalkozó szakemberek elsődlegesen oktatási háttérrel rendelkeznek majd, de jártasak lesznek a programozásban is. A foglalkozás várható megjelenése: 2015.

Memóriabővítő sebész

Néhány évtized, és a sebészek képesek lesznek bővíteni az emberek memóriáját, ha valaki egyszerűen csak többet szeretne, vagy ha túltelítődött a felé áramló információval, és még több memóriára van szüksége a tároláshoz. A foglalkozás várható megjelenése: 2030.

Virtuális rendszerező

Segít rendbe tenni a megbízó elektronikus életét. Gondoskodik az e-mailekről, ellenőrzi az adatok megfelelő tárolását, valamint menedzseli a jelszavakat és profilokat. A foglalkozás várható megjelenése: 2015.

Szociális "networking" munkás

A jövőben lesznek szociális munkások, akik a közösségi hálózatok használata során sérült emberekkel foglalkoznak. A foglalkozás várható megjelenése: 2015.

Már létező foglalkozások, melyek szerepe 2030-ra megnő:

Időskori wellnesstanácsadó

Az orvosi, gyógyszerészeti, pszichiátriai kezelések és fitneszprogramok ismeretével és használatával segítik kielégíteni az elöregedő populáció egészségügyi és személyes igényeit.

Virtuális ügyvéd

Ahogy az élet egyre nagyobb része zajlik online, úgy lesz szükség olyan jogászokra, akik képesek olyan jogi ügyeket megoldani, amelyek több különböző országban és jogrendszerben élő embert érintenek.

Időbróker

Az idő mindig értékes volt, és az időbankolás már most is létezik. Ennek keretében egy közösségen belül extra időkreditek nyerhetők bizonyos közösségi munkák elvégzésével, amelyek aztán beválthatók a közösség más tagjainál. A jövőben akár más hasonló valuták is kialakulhatnak.

Célzott üzenetátadással foglalkozó szakember

Az interneten, rádióban, tévében egyre inkább megjelennek a személyre szabott, célzott tartalmak. Szükség van ezért olyan emberekre, akik a tartalomszolgáltatókkal és a hirdetőkkel együttműködve elkészítik a személyre szabott híreket, szórakoztató műsorokat.

Feleslegesadat-kezelő

Egyre több lesz az egyes személyekről felgyülemlő adat a különböző számítógépeken, és egyre inkább szükség lesz olyan szakemberekre, akik ezektől biztonságosan meg tudnak szabadulni, hogy ne lehessen az adatokat lenyomozni vagy a személyiséget ellopni.

Személyes brander

Egyszerre stylist, sajtós és életvezetési tanácsadó. Bárkinek dolgozik, aki személyes brandet, márkát szeretne kiépíteni közösségi oldalakon vagy más médiában.

Origo
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Százmilliárd forintra emelték a kkv-k számára elérhető fejlesztési keretet

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a... Teljes cikk

Szeptemberben 9 órakor kezdődhet az iskola

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Teljes cikk