Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Feketemunka a kínai Nyugat-Kelet gázvezeték építésén

A könyvvizsgálók szerint a minőségbiztosítással, a beszerzésekkel, a munkavállalókkal és a földvásárlásokkal kapcsolatosan is gondok adódtak a második kínai Nyugat-Kelet gázvezeték építésekor.

images

Csaknem 840 millió jüanra (29,4 milliárd forint) rúg a szabálytalan beszerzéssel megvásárolt építőanyagok és felszerelések értéke, a számítási hibák pedig 204 millió jüannal (7,1 milliárd forint) növelték a beruházás kiadásait - állapította meg a nemzeti könyvvizsgáló hivatal a Nyugat-Kelet gázvezeték munkálataival kapcsolatban. A tavaly június és szeptember között elvégzett vizsgálat illegális albeszerzők foglalkoztatására, irreálisan magas vételi árakra és tetszőlegesen megszabott díjakra is fényt derített. A hivatal szabálytalan munkáltatói szerződéseket is talált, s az is kiderült: képzetlen munkások és megfelelő végzettség nélküli "szakemberek" dolgoztak a projekten. A 142,2 milliárd jüanos (5 ezer milliárd forint) költségvetésű, második nyugat-kelet irányú gázvezeték idén júniusra készülhet el teljesen; a tervek szerint Hszincsiang autonóm tartománytól a dél-kínai Kuangtung (Guangdong, Kanton) tartományig ível 8700 kilométeren át.

A Nyugat-Kelet-gázvezetékek stratégiai fontossággal bírnak, a nyersanyagban gazdag nyugati területekről szállítanak gázt az iparilag fejlett, energiahiánnyal küzdő keleti partra.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter