Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Fizetésemelést követelnek a dél-kínai rendőrök

Munkabéremelést követelve tucatnyi rendőr rohamozta meg a Kínai Kommunista Párt dél-kínai Lejjang (Leiyang) városban található irodáját, a munkaügyi vitát végül összecsapások és anyagi károk nélkül oldották meg - közölték a kínai hatóságok csütörtökön.

images

A Hunan (Hunan) tartományban található Lejjangban az alacsony fizetésüket kifogásoló rendőrök kedden járőrautókkal barikádozták el a helyi pártszervezet épületét. A vita abból eredt, hogy a rendőrséget kisegítő tartalékos állomány 650 jüanos (19.400 forint) keresetét júliustól kezdve 150 jüannal (4480 forint) emelték, a megemelt fizetést azonban októberben már nem folyósították.

Lejjang város kormányzati szóvivője szerint a felháborodott rendőrök elhagyták az épületet, mikor a helyi hatóságok ígéretet tettek arra, hogy a fizetésemelésekről tárgyalni fognak.

Az Information Center for Human Rights and Democracy hongkongi központú emberi jogi szervezet szerint közel száz rendőr csaknem három órán át járőrautókkal tartotta blokád alatt a pártközpont épületét, a berendezési tárgyakat megrongálták, illetve a személyzettel dulakodni kezdtek.

A vitában résztvevő - többségében a tartalékos állományhoz tartozó - rendfenntartók a tartomány közigazgatási központjában dolgozó rendőrök fizetéséhez hasonlóan 2000 jüan (59.700 forint) fizetést követeltek, miközben a lejjangi rendőrök mindössze 1000 jüant (29.850 forintot) keresnek."Külföldi statisztikák szerint amikor az egy főre jutó nemzeti össztermék (GDP) eléri az évi 1000 dollárt, a társadalomban felébred az egyéni jogokkal kapcsolatos öntudat. Kínában a GDP a 2000 dollárt (13.677 jüan) is túlszárnyalta" - nyilatkozta az egyik egy hongkongi emberi jogi szakértő.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter