Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

FMM: januártól indul az ingyenes felnőttképzési program

A magas munkanélküliségi rátára nem késett a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium válasza: januártól ingyenes felnőttképzési programot indít. A speciálisan a helyi humánügyi igényeket kielégítő program keretében ingyenes szakképzésen vehetnek részt mindazon felnőttek akik első szakmát szeretnének tanulni, vagy 50 éven felüliek és egy második szakmát is elsajátítanának. A legnagyobb hatékonyság érdekében a munkaügyi tárca januárig bezárólag megjelöli azokat a specifikációkat, amelyek megyénként, vagy adott településenként eltérőek lesznek, tehát más-más támogatott továbbképzések lesznek településenként. Arról, hogy helyi viszonylatban milyen képzések és feltételek lesznek, minden esetben a helyi munkaügyi központok adnak majd tájékoztatást.

A helyi specifikációk mellett eltérések lesznek az 50 évnél fiatalabbak, illetve idősebbek tananyagában is. Burány Sándor tájékoztatása szerint elsődlegesen számítástechnikai ismereteket és idegen nyelvet fognak leginkább oktatni, mivel erre minden szakterületen szükség van.

Míg jelenleg a felnőttképzést adókedvezménnyel, illetve állami támogatással segíti a munkaügyi tárca, addig jövőre ez már -a felsorolt feltételek megléte esetén- ingyenes lesz.
A tárca hivatalos értesítése szerint az a nem titkolt cél áll a háttérben, hogy 2006-ra évente egy millió munkavállaló vegyen részt a szakképzési modulokban.
/Garai Katalin/

A Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium tájékoztatása nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter