Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Fogszabályozós fiatalok a jövő milliárdosai

A jövő gazdaságát meghatározó tinédzserek 30 évesen már a csúcsra érnek. Így történt a világ legfiatalabb, önerőből lett milliárdos nőjével is. A 31 éves Elizabeth Holmes volt a philadelphiai konferencia egyik kiemelt szereplője, ahol az Y és a Z generáció képviseltette magát - írja a Hvg.hu.

Néhány hete Philadelphiában rendezték meg az "Under 30" konferenciát, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövő gazdasági életének döntéshozói az iskola mellett - illetve helyett - már most saját vállalkozásukban dolgoznak, így térnyerésük a gazdasági életben sokkal hamarabb bekövetkezhet, mint bárki is számított volna rá. Míg a korábbi generációk képviselői 40-50 évesen értek a csúcsra, addig ezek a fiatalok már 30 évesen vagy még korábban oda kerülhetnek - írja a gazdasági portál.

A konferencia kiemelt szereplőének a vagyona 4,5 milliárd dollár (úgy 1200 milliárd forint). Elizabeth Holmes eredetileg vegyészmérnöknek tanult, de másodéves korában otthagyta az iskolát, és a tanulmányaira szánt pénzéből megalapította cégét, amelynek neve Theranos. Az ötlete pedig forradalmasította a vérvételt, laborvizsgálatot.

Tavi Gevinson írónő, magazinszerkesztő, blogger, színésznő, énekesnő - és nem utolsósorban a Rookie médiabirodalom vezetője. A fiatal mindössze 19 éves, és még csak tizenöt múlt, amikor felkerült a Forbes "Under 30" listájára.

Hvg.hu
Follow hrportal_hu on Twitter