Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 11 éve

Franciaország: tovább lazulhat a 35 órás munkahét

Csalódniuk kellett azoknak a franciáknak, akik látványos intézkedéseket vártak elnöküktől a vásárlóerő javítására, a már hetekkel korábban bejelentett televíziós nyilatkozatában. Nicolas Sarkozy olyan terveket említett, illetve erősített csak meg, amelyek egy része már hónapok óta ismert volt.

A meghirdetett pontok közül az első a "dolgozzunk többet, hogy jobban éljünk" elv egy újabb variánsa volt. E szerint ténylegesen is hatályon kívül lehet helyezni a szocialisták által egy évtizede elhatározott 35 órás munkahetet azoknál a vállalatoknál, ahol a dolgozók és az érdekképviseletek ezt többségükben így akarják.

Lehetőséget kell teremteni arra, hogy az eddig a túlórákkal is megnövelt szabadságnapok helyett a munkaadók pénzt utaljanak ki, ha a foglalkoztatott hajlandó hosszabb munkaidőben dolgozni.

Önkéntesség alapján és dupla fizetésért meg kell nyitni a lehetőséget a vasárnapi munka előtt, főleg a kiskereskedelemben - hangoztatta az államfő.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ők veszik fel a munkát Brüsszelben Magyarország EP-képviselőiként

21 magyar képviselő dolgozik majd Brüsszelben az Európai Parlament képviselőjeként - írja a ma.hu. Teljes cikk

Theresa May június 7-én távozik

Theresa May brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt éléről. Ez miniszterelnöki... Teljes cikk

Jamie Oliver éttermei és az egyik legnagyobb brit acélgyár csődbe ment a Brexit miatt

Csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata és az... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár