Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Gyógyszergyárat alapítanak Székesfehérváron

Mintegy 6 millió euró értékű (1,8 milliárd forint) zöldmezős beruházással Székesfehérváron épít gyógyszergyárat és kutatás-fejlesztési labort a dél-koreai Wooshin Medics - jelentette be Nam Tak Szu, a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Budapesten.

Nam Tak Szu szerint Magyarország számos más európai ország között lett a legjobb helyszín a több mint 3 ezer négyzetméteres, kétszintes gyártóbázis megépítéséhez. A lehetséges helyszínek között volt Lengyelország, Csehország és Olaszország is.

Az országban fejlett a gyógyszeripar, jól képzett a munkaerő, és Székesfehérvár fekvése logisztikai szempontból is kedvező - sorolta. A tavaly év végén megvásárolt 9 ezer négyzetméteres székesfehérvári telken kezdődik az építkezés. A beruházással legalább ötven új munkahelyet teremtenek, és a terveik szerint egy k+f központot is létrehoznak a gyáron belül - mondta. Ismertette: az itt gyártott termékek 90 százalékát exportálják majd, az új üzemben egyebek között a Cataplasma nevű úgynevezett hidrogéles tapaszt, illetve a bőrön át felszívódó gyógyszeradagoláshoz tervezett tapaszt fognak gyártani.

Szijjártó Péter azt emelte ki, hogy tavaly a külgazdasági stratégia egyik legsikeresebb területe a magyar-dél-koreai kapcsolatok fejlődése volt.

A magyar export 24 százalékkal nőtt 2013-ban, így elérte a 270 millió dollárt az első 11 hónapban, a dél-koreai működőtőke befektetések értéke pedig megduplázódott Magyarországon, több mint 2 milliárd eurót tesz ki - tette hozzá. Jelenleg 66 dél-koreai vállalat több, mint 22 ezer embernek ad munkát az országban.

Kifejtette: a gyógyszeripari beruházásoknak különös jelentősége van Magyarországon, az ágazat évente 755 milliárd forint értéket termel, ebből több mint 650 milliárd forint az export. A Wooshin munkahelyteremtő beruházása - amely az egyik leginnovatívabb ágazatba érkezik - hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a válság utáni új világrendben jobban teljesítsen - tette hozzá.

Szijjártó Péter kiemelte: a cég komplex tevékenységet telepít az országba, a kereskedelemtől, a gyártáson át, a kutatás-fejlesztésre is kiterjed majd a fehérvári üzem működése. Három innovatív és magas k+f hozzáadott értéket képviselő terméket - hidrogéles tapasz, szájban oldódó filmtabletta, és bőrön át felszívódó tapasz - fognak gyártani, a harmadik évtől évi 30 milliós mennyiségben - mondta az államtitkár. Hozzátette: a beruházás a magyar gyógyszeripar és gyógyászati technológiák fejlettségét, és a kormány innovációt előtérbe helyező gazdaságpolitikájának helyességét is bizonyítja.

Közölte azt is, hogy Magyarország Dél-Korea negyedik legfontosabb partnere az egész régióban, és Korea pedig az ország harmadik legfontosabb távol-keleti partnere.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere arról beszélt, hogy Magyarország egyik fontos gazdasági központja tud továbbfejlődni azzal, hogy a társaság Székesfehérvárt választotta beruházásának helyszínéül.

A szöuli cég 2013-ban nyitotta meg első európai irodáját Budapesten, Woo Shin Magyarország Kft. néven, mely az első lépés volt az európai piac felé történő nyitásban. Az épülő gyár várhatóan 2015-ben kezdi meg a termelést.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Akvizícióval terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Szerdán jelentették be hivatalosan a szerb vállalat felvásárlását. Teljes cikk

Foundever néven, hazai növekedési tervekkel folytatja működését a SYKES ügyfélszolgáltató

A Magyarországon korábban SYKES néven ismert vállalat bejelentette, hogy Foundever néven működik tovább. A globális társaság a hazai piacon is... Teljes cikk

Több mint 300 gyermekmunkást találtak amerikai McDonald's-okban

10 éves gyermekmunkást is találtak éjjel 2-kor az egyik McDonald’s étteremben a munkaügyi hatóság emberei az Egyesült Államokban. Összesen 305... Teljes cikk