Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Ha nem lesz megállapodás, jövő héten vasutassztrájk is lehet

A Mozdonyvezetők Szakszervezete bízik abban, hogy sikerül megállapodásokat kötni a munkáltatóval a munkakörülmények javítása és a foglalkoztatás ügyében - mondta Dancsa Attila, a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) ügyvezető alelnöke az MTI-nek pénteken.

A munkavállalói érdekképviselet pénteki tájékoztatása szerint az általa 2013. január 24-re meghirdetett személyszállítási sztrájkot az első fokon eljáró bíróság 2012. december 17-én kelt határozatában jogszerűnek minősítette, és a csütörtökön kézhez vett végzésben a bíróság másodfokon elutasította a MÁV-TRAKCIÓ fellebbezési kérelmét a fellebbezési határidő elmulasztása miatt.

A bíróság döntött arról is, hogy az árufuvarozást érintő munkabeszüntetés esetében nem kell biztosítani a még elégséges szolgáltatást - közölte a MOSZ.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete átadta a munkáltatónak a megállapodási javaslatait, amit hajlandó aláírni. Amennyiben nem jön létre megállapodás, a mozdonyvezetők készen állnak a munkabeszüntetésre - hangsúlyozza a szakszervezet közleményében.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) tavaly december 6-án közölte, hogy a küldöttközgyűlésük munkabeszüntetésről döntött: az első kétórás sztrájkot 2013. január 24-re hirdette meg. Az érdekképviselet akkor azzal indokolta döntését, hogy a munkáltató elutasította a kollektív munkaügyi vitára tett kezdeményezését a munkakörülmények javításáról.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Januárban is növekedett az építőipari cégek száma

Az Opten szerint az év első hónapjában 475 építőipari céget alapítottak és 402-t töröltek. Teljes cikk

Rejtett kamerával ellenőrizték a dolgozókat a BKV-nál

A BKV szerint a felvételekre a kötbérigényes esetek bizonyítása miatt volt szükség. Teljes cikk

Aláírták a BKV-nál a 2020-as bérmegállapodást

Bevezetik a Budapest-pótlékot, és nő a diplomás munkakörben foglalkoztatottak bérminimuma is - közölte a BKV. Teljes cikk