Habsburg György a Magyar Vöröskereszt új elnöke"/>
Megjelent: 15 éve

Habsburg György a Magyar Vöröskereszt új elnöke

A Magyar Vöröskereszt XI. kongresszusán Habsburg Györgyöt választották a szervezet elnökévé. Az új elnök erőteljesebben kíván lobbizni a Vöröskeresztért.
Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt új elnöke szombati megválasztását követően úgy nyilatkozott, hogy az eddiginél erőteljesebben kíván lobbizni a szervezetért.
Sokkal erősebben kell lobbizni a vöröskeresztért, a forrásokért, bel- és külföldön egyaránt, és én ezt nagyon szívesen meg is teszem - mondta Habsburg György, akit a szervezet XI. kongresszusán Budapesten Habsburg György életrajza
Habsburg György jogi tanulmányokat végzett az ausztriai Innsbruck-i Egyetemen, 1986-ban jelentkezett a müncheni Ludwig-Maximillian Egyetemre, történelem és politikatudományok szakra. Több évig a németországi ZDF Televízióban dolgozott. 1993 óta Magyarországon él, magyar állampolgár. 1996 decembere óta a Magyar Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. választottak meg a Magyar Vöröskereszt élére. Az új elnök nagyon sajnálatosnak nevezte, hogy az elmúlt három évben jelentősen csökkent a vöröskereszt állami támogatása.
Habsburg György elmondta: a vöröskereszt elnökeként szorosabb kapcsolatokra törekszik a minisztériumokkal és a parlamenttel, mozgósítani fogja nemzetközi kapcsolatait, és mindent megtesz azért, hogy több társadalmi elismerést kapjon a szervezet.
Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen sok szavazattal választottak elnökké. A következő hetek, hónapok feladata lesz, hogy elmélyedjek a Vöröskereszt munkájában - tette hozzá.
A szervezet pénteken és szombaton tartotta XI. kongresszusát Budapesten. A tisztújító ülésen az országos küldöttek Habsburg Györgyöt választották a Magyar Vöröskereszt új elnökévé és Nemesvári Mártát, valamint Göndöcs Zsigmondot alelnökké. A főtitkár Morzsányi Éva.
A négyévente megrendezésre kerülő kongresszuson megválasztották az országos vezetőséget, az országos ellenőrző bizottságot, és az etikai bizottság tagjait.
A 123 éves múltra visszatekintő Magyar Vöröskereszt 1998 óta kiemelten közhasznú társaság, fővédnöke 1992 óta a mindenkori államfő. A szervezet célja az elesettek megsegítése, átfogó programjaival súlyos társadalmi problémák enyhítésére törekszik. A Magyar Vöröskereszt leginkább közismert tevékenysége a véradásszervezés, de ezen kívül számos módon próbál megelőző, illetve mentő munkát végezni - így például oktatások képzések szervezésével, kereső- illetve menekült- szolgáltatásokkal, katasztrófa-segélyezéssel és mentéssel valamint egyéb szociális tevékenységekkel.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek