Megjelent: 10 éve

Három nemzeti park igazgatóját küldik el

Tízből három nemzeti park vezetőjét bocsátják el. A Lehet Más a Politika (LMP) szerint nincs szakmai érv, amely indokolná a lépést, értesült a Népszava.

A felmondóleveleket Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára adja át Salamon Gábornak, az Aggteleki Nemzeti Park, Márkus Ferencnek, az Őrségi Nemzeti Park és Sándor Istvánnak, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatójának.

A Népszava azt írja, hogy Sándor István mandátuma 2013-ig szólt volna, a mostani okmány szerint azonban csak augusztus 13-ig kell dolgoznia, azt követően pedig még néhány hétig a felmondási idejét tölti. Sándor István nem tudja, ki lesz az utódja.

A Népszavának a menesztett igazgató kijelentette: ez a bizonytalanság valószínűleg nem okoz fennakadást a Hortobágyi Nemzeti Park életében, mivel olyan szakembergárdát igyekeztek kinevelni, amely biztonsággal képes ellátni a feladatot az átmeneti időszakban is.

A 28 éve a nemzeti parkoknál dolgozó, az Aggteleki Nemzeti Parkot 13 éve vezető Salamon Gábort váratlanul érte az indoklás nélküli menesztés.

Az MTI nem tudta elérni a nemzeti parki igazgatók elbocsátásával kapcsolatban Illés Zoltánt, a VM környezetügyért felelős államtitkárát, mivel szabadságon van.

A nemzeti park igazgatók esetében a vonatkozó jogszabály szerint a munkáltató a munkaviszonyt indoklás nélkül szünteti meg, a jogszabály tehát nem ad lehetőséget az indoklásra - mondta a VM környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Az LMP közölte: nincs szakmai érv, amely indokolná a lépést.

Népszava/MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új vezérigazgató a Mediaworks élén

Liszkay Gábor utódja az elmúlt években Magyarország washingtoni nagykövete volt. Teljes cikk

Új HR igazgatót nevezett ki a Talentuno

Sokoldalú, számos iparág vállalati kultúráját, valamint a startupok világát is jól ismerő szakember csatlakozott a Talentuno vezetőségéhez:... Teljes cikk

Rigó Csaba Balázs a GVH elnöke 2026-ig

Április közepétől hat évig Rigó Csaba Balázs lesz a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke. A fogyasztók és a verseny tisztaságának védelme... Teljes cikk