Megjelent: 12 éve

Hatalmas beruházás a Magyar Villamos Műveknél

A Magyar Villamos Művek lesz a többségi részvényese a mátrai szénerőművet bővítő új társaságnak: az 50 százalékos kapacitásnöveléséhez Mercedes-gyár értékű beruházásra lesz szükség - írja a Népszabadság.

A Magyar Villamos Művek (MVM) közös vállalatot alapítana a Mátrai Erőművel a 2013-tól tervezett 440 megawattos (MW) fejlesztés megvalósítására - erősítette meg a napilap értesüléseit Mártha Imre, az állami MVM vezérigazgatója.

A Népszabadság úgy tudja, hogy az MVM-nek 75 százalékos részesedése lenne, a beruházás összköltsége pedig mintegy 800 millió euró (200 milliárd forint) lehet, 20 százalék önrésszel. A fejlesztés méretét jól mutatja, hogy a beruházás összege megegyezik a Kecskemétre tervezett Mercedes-gyáréval.

Mártha Imre a tulajdoni arányokról csupán annyit mondott: az MVM valóban többségre törekszik, de még számos (például tulajdonosi) döntés szükséges. A fejlesztés egy komolyan szóba kerülő változat, amit a társaság elemez; bővebb tájékoztatást azután ígért, hogy a különböző előkészítettségű elképzelésekről a szükséges testületi döntések megszületnek. Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. elnöke a sajtóértesüléseket sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

Mártha Imre szerint a közös fejlesztés terve régóta napirenden volt, de a tárgyalások az utóbbi hónapokban gyorsultak fel. Az MVM számtalanszor felhívta már a figyelmet a hazai erőművek bővítésének, az áramkínálat növelésének szükségességére - szögezte le. Azt sem titkolták, hogy ebben az MVM is szívesen részt vállalna.

A politikusok hangsúlyozzák: mivel Magyarország túlzott mértékben szorul külföldről behozott energiahordozókra, a Mátrai Erőműnek hosszú távon stratégiai szerepe van.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk

Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk