Megjelent: 10 éve

Hatékonyabban derítik majd fel az adócsalást

Az APEH már október 1. óta háromszintes rendszerben működik; a vámigazgatásban januártól jelentősen változnak a hatáskörök és illetékességek. Sipos Jenő, a VP szóvivője emlékeztetett: a vámhatóság az elmúlt időszakban több száz milliós és milliárdos nagyságrendű adócsalást derített fel; az, hogy egy szervezetben működnek majd, felgyorsíthatja a nyomozást, és a kármegtérülés is nagyobb lehet.

A regionális parancsnokság utódaként megalakuló főigazgatóság alárendeltségében egy új vámszerv, a kiemelt ügyek és adózók vám- és pénzügyőri igazgatósága (Kavig) jön létre, ez gyakorolja majd a regionális kiemelt adózók tekintetében az elsőfokú jövedéki hatósági jogköröket, a jövedéki ellenőrzés és a hatósági felügyelet kivételével.

Az újonnan felálló NAV dolgozóit a végleges szolgálati igazolványok elkészültéig ideiglenes dokumentumokkal látják el, ám ezek csak a korábbi igazolványokkal együtt érvényesek - értesült a Napi Gazdaság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalban legkorábban, 2011. március 31-ig a Vám- és Pénzügyőrség hivatásos állományú tagjai illetve pénzügyi nyomozói kapják meg új szolgálati igazolványukat. A többi kormánytisztviselőt 2011. december 31-ig látják el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végleges szolgálati igazolványával.

Elkészült a NAV logója is: a címert alul és felül egy piros és egy zöld nyíl fogja közre, amelyek nyitott ovális kört alkotnak.

MTI/Magyar Nemzet/Napi Gazdaság
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter