Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Hatmilliárdos beruházás Tiszaújvárosban - 200 új munkahely jön létre

Csúcstechnológiát alkalmazó szélerőmű-generátor gyártóüzem épül Tiszaújvárosban. A Tisza Elektrometál (Tem) Kft. magas teljesítménytartományban működő generátorokhoz állít elő nagy pontosságú acélköpenyeket. A hatmilliárd forintba kerülő beruházás pénteken, alapkőletétellel indult el.

images

A beruházás hazai beszállítókkal együttműködve valósul meg, a projekthez csaknem másfél milliárd forint támogatást nyert a cég a gazdasági operatív program pályázatán.

A Tiszai Vegyi Kombinát ipartelepén a jövő év közepére felépülő 6 ezer négyzetméter alapterületű üzemben évente 2.500 generátorház készülhet, megteremtve a komplett szélgenerátorok gyártásának lehetőségét is. A beruházásnak köszönhetően 200 új munkahely jön létre, a beszállítóknál a projekt ennél is több új munkahelyet generál.

Az üzem Európa legmodernebb, a precíziós generátorházakat sorozatban gyártani képes bázisa lesz, a tervek szerint a cég az unióban 8-9 százalék körüli piaci részesedést szerezhet, árbevételét évi 5-6 milliárd forintra tervezik.

A generátorházak gyártásához szükséges, főleg egyedi gyártású, részben sorozatban készülő precíziós megmunkáló berendezéseket a budapesti Excel-Csepel Szerszámgépgyártó Kft. gyártja, a csepeli üzem 4,4 milliárd forint értékben szállít precíziós megmunkáló eszközöket a Tem-nek.

A Tisza Elektrometál Kft. tulajdonosai között szerepel a BanKonzult cégcsoportot is birtokló Szemerey Tamás, valamint az osztrák Franz Hrachowitz, aki az ELIN Motoren GmbH-t tulajdonló TRASYS Csoport meghatározó tulajdonosa. Utóbbi társaság kisebbségi tulajdonosa Dominik Brunner, valamint Gustav Hauschka.

A legnagyobb volumenű megrendelésekre a közelmúltban aláírt vevői szándéknyilatkozat alapján éppen az ELIN-től, Ausztria legnagyobb villamos gépgyártó vállalatától számíthat a Tisza Elektrometál Kft. A hatmilliárd forint értékű beruházás várhatóan 2011. július végén fejeződik be, a tulajdonosok hozzávetőlegesen 8 éves megtérülési idővel számolnak.

Az új üzem alapkőletételénél Bencsik Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára hangsúlyozta: az ország számára fontos a zöld gazdaság, a környezetvédelmi technológia fejlesztése, és nem utolsósorban új munkahelyek teremtése. Bár a szélerőmű-piac fejlődése a gazdasági világválság hatására megtorpant, az Európai Unió és a világ vezető gazdasági hatalmainak törekvései nyomán azonban nagy lehetőségek állnak a szektorban érdekelt vállalatok előtt - tette hozzá.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ismét kényszerszabadságol a romániai Dacia

Ismét kényszerszabadságra küldi 1100 dolgozóját júniusban a francia Renault tulajdonában levő romániai Dacia gépkocsigyár, mivel az alacsony... Teljes cikk

Végre egy jó hír: a Volánbusznál növelték a létszámot

A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett -... Teljes cikk

Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk