Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Hétnapos munkaszünet kezdődött Kínában

Szombaton ünnepelte Kína a népköztársaság kikiáltásának 62. évfordulóját. Hétnapos munkaszünet kezdődött az országban, amit utazással, rokonlátogatással szórakozással és vásárlással töltenek a kínaiak.

Napfelkeltekor a pekingi Tienanmen téri zászlófelvonáson 120 ezer ember vett részt, a Népi Hősök Emlékművénél pedig a kilenctagú legfelső politikai vezetés helyezett el hatalmas virágkosarakat. A vezetők egy 3600 kiválogatott tisztségviselőből, képviselőből álló közönség soraiban megtekintették az alkalomra készített ünnepi műsort, amelyet a kínai központi televízió is közvetített.

A kínai miniszterelnök az ünnep alkalmából tartott fogadáson azt ígérte, hogy a vezetés minden erőfeszítést megtesz a emberek életkörülményeinek javításáért, a társadalmi egyenlőség és az igazságosság fenntartásáért.

Ven Csia-pao (Wen Jiabao) külön is jelezte, fontosnak tartják az árak stabilitásának biztosítását, az ingatlanpiac szabályozását és a kormányzati támogatással létesülő lakások építését. Mint mondta: megszigorítják a munkahelyi biztonság, az élelmiszer- és gyógyszerminőség felügyeletét, javítják a társadalombiztosítás rendszerét, megóvják a környezetet.

A miniszterelnök a teendők sorában szólt a méltánytalan jövedelemelosztás gyakorlatáról, a mélyülő jövedelemkülönbségekről, s ígéretet tett az emberek demokratikus jogainak védelmére, a korrupció elleni harcra.

Kína nagyvárosait és különösen a pekingi utcákat, köztereket már napokkal ezelőtt kisebb-nagyobb virágkompozíciókkal dekorálták ki. A tömegek megindultak a nagy parkokba, ahol alkalmi szórakoztató rendezvények sorozata kezdődött.

Az országban az elkövetkező egy héten minden nap átlagosan mintegy 75 millió ember közlekedik majd az utakon: földön, vízen és a levegőben, közel tíz százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte szombaton a közlekedési tárca.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter