Megjelent: 4 éve

Hiába van több munka, az emberek nem elégedettek

Hiába bővül a foglalkoztatás, és indult el a keresetek vásárlóerejének a növekedése az emberek nem elégedettebbek, mint 2013-ban. A KSH adatai szerint az emberek az életükkel két éve ugyanolyan mértékben elégedettek vagy elégedetlenek, sőt a munkájukat is kevésbé szeretik, írja a VG Online.

Egy tízes skálán az élettel való elégedettség 6,1-es szinten stagnál, míg a munkahely szeretete a 2013-as 7,1-es pontszám mostanra 5,8-re csökkent. Az emberek saját anyagi helyzetüket is rossznak tartják, bár a megítélés egy tized pontot javult 5,2-ről 5,3-ra.

Legelégedetlenebbek a gyenge munkaerő-piaci helyzetűek, a legalacsonyabb végzettségűek voltak. Az iskolai végzettség növekedésével az elégedettség is javult. Boldognak 28 százalék csak időnként érezte magát, 15 százalék ritkán vagy soha, míg 57 százalék többnyire vagy mindig boldog.

VG Online
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter