Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Hittanári képzés indul Szombathelyen

Újra tanári szakpárok indulnak a következő tanévben a Győri Hittudományi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja (SEK) együttműködése alapján a hittanár-nevelőtanár képzéshez kapcsolódva Szombathelyen - közölte a két felsőoktatási intézmény vezetése.

A közlemény szerint 2014 szeptemberétől a hittanár-nevelőtanár képzéshez az osztatlan tanárképzés keretében szakpárként kapcsolódhat a magyartanár, a történelemtanár, a földrajztanár és a testnevelő tanár szak.

Hangsúlyozták: az 1990-es években a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán már nagy népszerűséggel indultak azok a szakpárok, amikor az egyik tanárszak a hittanár volt.

Az osztatlan tanárképzés lehetőséget ad a képzések újbóli beindítására, a szakpárok szükségességét pedig a köznevelésben kötelezően beindított hit- és erkölcstan oktatása adja - írták.

A Győri Hittudományi Főiskola keretében zajló hittanár-nevelőtanár osztatlan tanári mesterképző szak egyszakos és kétszakos, nappali és levelező tagozaton is választható. A tájékoztatás szerint azok a hallgatók, akik a kétszakos képzést választják, a közismereti tanári szakot a Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karán vehetik fel Szombathelyen.

A képzések állami ösztöndíjas és önköltséges formában is indulnak, jelentkezni február 15-ig lehet a www.felvi.hu oldalon, az országos központi felvételi eljárás szabályai szerint. A felvett diákoknak a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban tudnak kollégiumi elhelyezést nyújtani.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rossz anyagi helyzetbe került hallgatóknak indított ösztöndíjat a Budapesti Gazdasági Egyetem

Az ösztöndíjra június 30-ig jelentkezhetnek az alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók. Teljes cikk

Kásler: példamutatóan bonyolították le a tanárok a vizsgákat

Az emberi erőforrások minisztere szerint a távoktatás jól vizsgázott Magyarországon, és méltatta a tanárokat. Teljes cikk

Elmaradnak a ballagások is

Online búcsúztatják a diákokat. Vannak iskolák, ahol később megtartják az ünnepséget. Teljes cikk