Megjelent: 9 éve

Hivatalosan is szünetel a munka Valentin-napon

Munkaszüneti nappá nyilvánították Peruban február 14-ét 2012-re. Az intézkedés célja a belföldi kereskedelem és idegenforgalom fellendítése - írja a hirado.hu.

Február 14., amelyet Peruban lelkesen, ám nem hivatalosan mint a szerelem vagy a barátság napját ünnepelik, bekerült a 2012-es esztendő nyolc munkaszüneti napja közé. Az Ollanta Humala elnök által aláírt rendelet hangsúlyozza "a stratégiai cél az idegenforgalmi és vendéglátó-ipari ágazatának növelése", valamint a hosszú, az idegenforgalom fejlődésétől függően - 3-4 napos hétvégék bevezetése.

2012-ben több egymást követő munkaszüneti nap is lesz hagyományos, vallási vagy történelmi ünnepnapokon. A Valentin-nap azonban keddre esik. A Valentin-napi munkaszüneti nap elrendelése számos kommentet váltott ki a közösségi oldalakon. A politikusok változatosan reagáltak: volt, aki kedvezően fogadta a döntést, volt, aki szórakozott rajta, és volt, aki panaszolta, hogy "csökkenti a termelékenységet".

hirado.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Százezrek kerültek ki az alkalmazotti állományból Nagy-Britanniában

Éves összevetésben 183,8 millióval csökkent a ledolgozott heti munkaórák száma. Teljes cikk

Folytatódnak a leépítések a Citigroupnál

Az intézkedés a cég globális állományának alig 1%-át érinti. Teljes cikk

Újabb 100 ezer embert vesz fel az Amazon

A cég csak a hónap elején 33 ezer új dolgozót vett fel. Teljes cikk