Megjelent: 9 éve

Hogy üljünk a munkahelyen, hogy ne fájjon a hátunk?

Az asztali számítógépnek jelentős szerepe van abban, hogy a hátfájás századunk betegsége. 50plusz.hu abban ad hasznos tanácsokat, hogy mit tegyünk gerincünk épsége érdekében.

 • Alapvető, hogy a szék állítható ülésmagasságú legyen. Úgy kell tudni beállítani, hogy ülés közben combja is az ülőfelületen támaszkodjék, ugyanakkor háta is teljes felületen érintkezzék a háttámlával, és mindehhez ne kelljen izmait megfeszítenie vagy kitekerednie.

 • A monitor és a billentyűzet szemben legyen, ne kelljen oldalt fordulnia. Így ülve, a talpaknak egész felületükkel a padlón kell nyugodniuk.

 • A monitor legyen szemmagasságban, ügyeljen arra, hogy ne kényszerüljön a fejét felszegni, se mélyen lehajtani. A képernyő ne legyen kartávolságnál közelebb. A billentyűzeten akkor kényelmes dolgozni, ha közben karja könyöknél derékszögben hajlik meg.

 • Ideális esetben a monitor síkja merőlegesen áll az ablak síkjára. Amikor pedig a természetes fény kevés, a helyiséget több forrásból eredő szórt fény világítsa meg.

 • A legcélszerűbben kialakított munkahelyen sincs kizárva, hogy az ott dolgozó akaratlanul és észrevétlenül kényelmetlen vagy egészségtelen testtartást vegyen fel. Ha tudja magáról, hogy szokása hosszan félkönyékre támaszkodni, keresztbe tett lábbal ülni, előre görnyedve túl közel hajolni a monitorhoz, akkor próbáljon meg odafigyelni erre.

  50plusz.hu
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter