Megjelent: 12 éve

Hogyan dolgozhatunk biztonságosan az irodán kívül?

A dolgozók közel negyedének (22 százalék) a munkanapokon kevesebb, mint 20 perc napfény jut, ennek meg is van a következménye: a dolgozók közel kétharmada (65 százalék) depressziós a gondolattól, hogy nem tud elszabadulni az íróasztaltól, hogy többet legyen szabad levegőn.

A British Telekom (BT) arra ösztönzi az iroda sötétjéhez kötött dolgozók millióit, hogy szakítsák el a gályapad láncait és dolgozzanak az irodán kívül. Sokféle BT-megoldás létezik arra, hogy a dolgozók távolról is elérhessék a vállalati hálózatokat és rendszereket, és ugyanolyan hatékonyan dolgozhassanak a saját hátsó kertjükből, mintha a belvárosi hivatalban ülnének.

Íme néhány jó tanács, hogyan lehet abszolút biztonságossá tenni a munkavégzést, amikor valaki az irodán kívül, netalántán nyilvános helyen végzi irodai jellegű teendőit:

 • Ne keltsen feltűnést a munkaeszközeivel! Keressen egy nyugodt és biztonságos helyet a munkához!
 • Mielőtt kimenne a szabadba, aktiválja a számítógép tűzfalát!
 • Figyeljen rá, hogy senki ne lássa, amikor beírja a jelszavait vagy PIN-kódjait
 • Védjen jelszóval minden fontos fájlt! Ne vigyen magával semmilyen bizalmas dokumentumot!
 • Amikor csak lehetséges, használjon biztonságos kapcsolatot - ennek részletei a hálózat neve mellett találhatók a gépen! Győződjön meg arról is, hogy a gép úgy van beállítva, hogy nem kapcsolódik automatikusan a hálózatokhoz, máskülönben egy nem biztonságos hálózatra is felléphet!
 • Kapcsolja ki a "fájl- és nyomtatómegosztás" lehetőséget, mert ez kiváló támadási felületet kínál a hackerek számára!
 • Tartsa naprakész állapotban az operációs rendszert és a vírusellenőrző szoftvert!
 • Próbálja a webes levelezőszolgáltatásokat használni, amikor csak lehet, és ne közvetlenül az Outlookot vagy az Apple Mailt! Ez által kihasználhatja a weboldalak által nyújtott kiegészítő biztonsági szolgáltatásokat.
 • Végül pedig, fontos, hogy mind Ön, mind a gépe megfelelően legyenek hűtve: ne maradjon a napon túl sokáig, mert a noteszgép túlmelegedhet, és ettől elveszíthet fontos állományokat!
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter