Megjelent: 5 éve

Hogyan fér el egy franciaágy egy kis lakásban?

Az őszinte válasz: legtöbbször sehogy. Egy kis lakásnak kétségtelenül megvannak a maga előnyei - a kevesebb hely alacsonyabb költségeket jelent, kevesebb helyet kell berendezni, elrendezni és takarítani.

bútor ágy alibútor-

A város által kínált látnivalókhoz és létesítményekhez való könnyebb hozzáférés a jobb elhelyezkedést is elősegíti (gyakran) kisebb hely árán. Bármely lakásnak tértől függetlenül funkcionálisnak és sokrétűnek kell lennie: itt pihenhetünk, főzhetünk, dolgozhatunk, tanulhatunk és fogadhatunk vendégeket. Éppen ezért minden szempontra figyelnünk kell - a praktikumtól a kényelemen át egészen a vonzó megjelenésig.

1. Rendezzünk be független zónákat

Még akkor is, ha lakásunk csak egy kis szobára korlátozódik, ne felejtse el több zónára osztani. Nem kell feladnunk a kanapét, amely egy nappalit is alkothat, és kényelmesen elhelyezhetjük vendégeinket. Kreatív módja a tér elválasztásnak, ha konyhát például egy asztallal és néhány székkel szeparáljuk le, míg ha még egy franciaágy is befér a lakásba, akkor egy könyvespolc is tökéletes megoldás lehet a térelválasztásra.

Ha pedig szoktunk otthonról dolgozni, akkor mindenképp kell egy íróasztal valahova a lakásba. Még egy kis asztal is jobb mint a semmi, ha kizárólag a munkára szolgál, hiszen lehetőséget ad arra, hogy mentálisan elkülönítsük a munkát a szabadidőtől. Sajnos kisebb lakásoknál a hálószoba sokszor elérhetetlen luxus, de talán van elég hely egy kis galériánaka lakásban, amire legtöbbször nem fér fel egy franciaágy, hanem egy matrac lesz az állandó fekhelyünk, viszont az alatta lévő helyet például otthoni irodaként is használhatjuk vagy vitrin is kerülhet a lépcső alá.

2. Használjunk speciális bútorokat

Amikor kevés hely áll rendelkezésre mindig jó szolgálatot tesznek a többfunkciós bútorok. A sarokkanapé lehet akár a franciaágy pótló esténként, nappal pedig vendégeket is fogadhatunk rajta.

Kifejezetten okos megoldások a a kerekes asztalok, hiszen gyorsan mozgathatóak és könnyen át tudjuk helyezni őket, attól függően mennyi helyre van szükségünk éppen. Hasonlóan kreatív helykihasználó trükk még a kihúzható vagy falról lehajtható asztal, amiket szintén elpakolhatunk, ha nincsenek használva.

Kis fürdőszobában érdemes kihasználni a WC feletti teret szekrényként és ide pakolni minden fürdőszobába való terméket.

3. Személyre szabás és módosítás

Egy kis lakásban minden centiméter értékes. Amikor nekiállunk a díszítésnek, fontoljunk meg az igényeinek megfelelő gardróbszekrényt. Ne feledjük, hogy nem csak a ruhákat és cipőket kell majd tárolni hanem a porszívót, a vasalódeszkát, a bőröndöket stb. Nem kell egyedi gyártású szekrényben gondolkodni. Egyre több bútorüzlet kínál testreszabható megoldásokat, amelyeket a saját igényeinkhez tudunk igazítani. Ez egy sokkal gazdaságosabb, gyorsabb és még mindig rendkívül funkcionális megközelítés. A gondos tervezés a konyhára is vonatkozik, ahol minden centiméter fontos. Szánjunk rá helyet, hogy több munkalapfelületet kapjon helyet, és egy kis hűtőszekrényt is próbáljunk meg mindenképp becsempészni a konyhába.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek