Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Hogyan kezelné a migrációt az EU?

Javaslatcsomagot terjesztett elő a migrációs hullám kezelésére az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben.

Frans Timmermans, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény első alelnöke ezzel kapcsolatban közleményben hangoztatta: az európaiakat megrázták a földközi-tengeri halálesetek, és az európai intézményeknek fel kell lépniük a további ilyen menekülttragédiák megakadályozása érdekében.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője a témáról tartott sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy a javasolt intézkedésekkel az EU bebizonyítja: képes meghallani a háborúk, az üldöztetés és a nyomor elől menekülők kérését.

"A migráció az összes tagállam közös felelőssége, és most minden tagállamhoz szól a felhívás, hogy járuljon hozzá ennek a történelmi léptékű kihívásnak a megválaszolásához" - fogalmazott Mogherini.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter