Megjelent: 12 éve

Hosszabb távon akár 70-72 év is lehet a nyugdíjkorhatár

Előreláthatólag márciusra készül el a nyugdíjkorhatár emeléséről szóló javaslat, amely 45 éves terminusban próbálja megbecsülni, hogy milyen következményei lehetnek a különböző lehetséges alternatíváknak - írja a Napi Online.

A nyugdíjkerekasztal szerint tarthatatlan a jelenlegi állapot, nevezetesen, hogy 62 év helyett átlagosan 68,6 évesen vonulnak nyugdíjba az arra jogosultak. A kerekasztal tagjai hozzátették: nem látják semmi jelét annak, hogy a munkaadók szívesebben bocsátanák el a nyugdíj előtt állókat, így ez nem indokolja meg a korai nyugdíjba vonulást.

Egyes szakértők szerint akár 70-72 évre is növekedhet a nyugdíjkorhatár az évszázad végére, ha az átlagéletkor továbbra is ilyen mértékben nő. Szocialista források szerint idén nem tárgyal a nyugdíjreformról a kormány.

Napi Online / Népszava
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter