Megjelent: 7 éve

Idén is július 10-ig lehet sorrendet módosítani és pótolni a hiányokat

Július tizedikén lehet utoljára dokumentumokat feltölteni, postára adni és sorrendet módosítani a felsőoktatási felvételi eljárásban. A felvételi eredmények július 24-én lesznek nyilvánosak.

A felsőoktatási felvételi jelentkezések feldolgozását követően elkezdődik az ügyintézési időszak, melyben lehetőség lesz az egyszeri sorrendmódosításra, a hiányzó dokumentumok pótlására és a személyes adatok módosítására is. Minden jelentkezőnek az az érdeke, hogy folyamatosan nyomon kövesse a regisztrációkor megadott e-mail címét és az E-felvételi felületét annak érdekében, hogy minden információhoz időben hozzájusson.

A 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre február 15-ig lehetett jelentkezni. Jelenleg a beérkezett jelentkezések, dokumentumok feldolgozása és rögzítése zajlik, melynek lezárásáról és az elektronikus ügyintézés indulásáról e-mailben kapnak tájékoztatást a jelentkezők. Emellett a Felvi.hu oldalon az E-felvételi rendszerben is nyomon követhetik a jelentkezésük státuszát. Arra kérnek valamennyi jelentkezőt, hogy folyamatosan figyeljék a regisztrációkor megadott e-mail címüket és az E-felvételi felületét, valamint online ellenőrizzék a felkerülő adataikat.
Az egész eljárás során a jelentkezők számára biztosított az a lehetőség, hogy a Felvi.hu oldalon, egy regisztráció által megszemélyesített felületen minden saját jelentkezéseire vonatkozó információt megtaláljon, és dokumentumokat tudjon feltölteni, ügyintézést tudjon kezdeményezni. Ez vonatkozik azokra is, akik jelentkezésüket papír alapon nyújtották be.

A legfontosabb dátum: 2014. július 10.A feldolgozási időt követően az E-felvételi rendszerében elérhetővé válnak az ügyintézési funkciók. Az ügyintézési időszak indulásáról a központi nyilvántartásba felvett jelentkezők e-mailben is értesítést kapnak. Ekkortól lesz lehetőség a dokumentumpótlásra, az egyszeri sorrendmódosításra és a személyes adatok módosítására is legkésőbb július 10-ig.

A hiánypótlás és az adatmódosítás meneteA jelentkezők június 26-ig kaphatnak felszólítást a hiánypótlásra az érettségi bizonyítvány vagy felsőfokú oklevél hiánya, illetve az adatok hiánya vagy pontatlansága esetén. A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az E-ügyintézés megszemélyesített felületén a Dokumentumok menüpontban tudják feltölteni. Figyelni kell arra, hogy a dokumentumok jól olvashatóak legyenek, és tartalmazzák a jelentkező nevét. Ha a feltöltés sikeres, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Akinek nem áll módjában elektronikusan pótolni a hiányzó dokumentumait, a szükséges dokumentummásolatokat postai úton is beküldheti az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre július 10-ig – olvasható a Felvi.hu oldalán.
Szintén július 10. az adatmódosítás határideje, melyre akkor lehet szükség, ha valakinek valamilyen adata (például lakcíme) megváltozott a jelentkezési határidőt követően. Minden felvételiző megtalálja az E-felvételi felületén a jelentkezési adatait, melyek módosítása is elvégezhető a rendszerben.

Mikor érdemes, és hogyan lehet sorrendet módosítani?A felvételi eljárás során a felvételizőknek lehetőségük van egyszer megváltoztatni a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét. A módosítás során a megadott szakokat lehet átmozgatni a személyes ügyintézést biztosító fiókban, új képzést azonban már nem lehet rögzíteni. Az ott módosított űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, így az elbírálását követően a jelentkező már az új sorrendjét fogja látni az E-ügyintézés felületén. Érdemes azonban átgondolni, mert a sorrendmódosításra csak egyszer van lehetőség! Fölösleges sorrendet módosítani, ha a megjelölt képzésnél sikertelen volt az alkalmassági vizsga, hiszen ebben az esetben nem nyerhet felvételt a jelentkező az adott képzésre. Ha valaki mégsem szeretne egy képzésre bekerülni, célszerűbb annak visszavonását választani, mert a visszavonás nem számít bele a sorrendmódosításba, így még arra is megmarad lehetőség. Sorrendet akkor érdemes változtatni, ha nem az a képzés szerepel a lista elején, ahová a jelentkező leginkább szeretne felvételt nyerni.

A döntés: 2014. július 24.A ponthatárok megállapítására és a felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan 2014. július 24-én kerül sor. A besorolási döntések publikálását követően (melynek határideje augusztus 5.) 15 napon belül, azaz augusztus 20-ig lesz lehetőségük a jelentkezőknek a jogorvoslatok benyújtására.

A felsőoktatási pótfelvételi: 2014. július végeAmennyiben az oktatásért felelős miniszter úgy dönt, a 2014. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárást várhatóan 2014. július végén hirdethetik meg. A jelentkezési kérelmek benyújtási határideje és a további tudnivalók a ponthatárok megállapítását követően jelennek meg a pótfelvételi eljárást meghirdető közleményben a Kormány.hu honlapon, az Oktatás.hu-n, az Oktatási Hivatal honlapján és a Felvi.hu oldalon, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján. Ekkor azok jelentkezhetnek, akik a 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy nem nyertek felvételt egy 2014 szeptemberében induló képzésre sem. A pótfelvételi eljárás kizárólag elektronikusan zajlik, jelentkezést csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet majd benyújtani az E-felvételiben. A korábbi évek gyakorlata alapján a pótfelvételi eljárásban csak önköltséges képzésre lehet jelentkezni.

Edupress
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Meghosszabbították a diákhitel igénylésének határidejét

A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbítja a szabad felhasználású... Teljes cikk

A PDSZ is csatlakozik a színművészetisek sztrájkjához

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is sztrájkba lép, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak tárgyalása nem jár sikerrel. Teljes cikk

Indul az új ösztöndíjrendszer a szakképzésben

A technikumban tanulók ösztöndíjának havi összege több mint 435 millió forint. Teljes cikk