Megjelent: 6 éve

Így lehet valóban spórolni az ingyenes készpénzfelvételen

Nem biztos, hogy jól jár a havi két ingyenes, maximum 150 ezer forintos készpénzfelvétellel az, aki ennél többször, vagy magasabb összeget vesz fel bankszámlájáról, ilyenkor ugyanis a megszokottnál magasabb lehet a díj – írja a Portfolio.hu.

Január 20-a a határideje a kétszeri ingyenes készpénzfelvétel igénylésének, ha már februárban élni szeretnénk a kedvezménnyel. Azonban ha túllépjük a havi két alkalmat, vagy a havi 150 ezer forintot, akkor a tranzakció jellemzően három-ötszáz forintba kerül. A lap a BankRáció.hu számlaösszehasonlító oldala alapján számolt.

A pluszköltségeket többek között úgy lehet elkerülni, ha nem veszünk fel sokszor kevés pénzt, a keretben maradunk, kerüljük a bankfiókokat és inkább használjuk a bank saját ATM-jét, vagy olyan számlacsomagot választunk, amelynek kisebbek a költségei.

A nagyobb összeget olcsóbb átutalni, mint felvenni, és emiatt tranzakciós díjat és ATM-használatot fizetni, majd készpénzben odaadni.

A Portfolio.hu a kártyahasználatra is biztat, a kártyás fizetés a legtöbb számlacsomagban ugyanis ingyenes. Azt is javasolják, hogy ne tartsunk magunknál vagy otthon sok készpénzt, mert azt a biztosítások csak korlátozottan térítik meg, ha ellopják, valamint még annyit sem kamatozik mint a bank lekötött betétei.

Érdemes továbbá minden családtag számlájára kérni az ingyenes készpénzfelvételt, már a 16 éves gyerekek is élhetnek a lehetőséggel.

Portfolio.hu
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk