kapubanner for mobile
Megjelent: 10 éve

Így lehet valóban spórolni az ingyenes készpénzfelvételen

Nem biztos, hogy jól jár a havi két ingyenes, maximum 150 ezer forintos készpénzfelvétellel az, aki ennél többször, vagy magasabb összeget vesz fel bankszámlájáról, ilyenkor ugyanis a megszokottnál magasabb lehet a díj – írja a Portfolio.hu.

Január 20-a a határideje a kétszeri ingyenes készpénzfelvétel igénylésének, ha már februárban élni szeretnénk a kedvezménnyel. Azonban ha túllépjük a havi két alkalmat, vagy a havi 150 ezer forintot, akkor a tranzakció jellemzően három-ötszáz forintba kerül. A lap a BankRáció.hu számlaösszehasonlító oldala alapján számolt.

A pluszköltségeket többek között úgy lehet elkerülni, ha nem veszünk fel sokszor kevés pénzt, a keretben maradunk, kerüljük a bankfiókokat és inkább használjuk a bank saját ATM-jét, vagy olyan számlacsomagot választunk, amelynek kisebbek a költségei.

A nagyobb összeget olcsóbb átutalni, mint felvenni, és emiatt tranzakciós díjat és ATM-használatot fizetni, majd készpénzben odaadni.

A Portfolio.hu a kártyahasználatra is biztat, a kártyás fizetés a legtöbb számlacsomagban ugyanis ingyenes. Azt is javasolják, hogy ne tartsunk magunknál vagy otthon sok készpénzt, mert azt a biztosítások csak korlátozottan térítik meg, ha ellopják, valamint még annyit sem kamatozik mint a bank lekötött betétei.

Érdemes továbbá minden családtag számlájára kérni az ingyenes készpénzfelvételt, már a 16 éves gyerekek is élhetnek a lehetőséggel.

Portfolio.hu
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek