Megjelent: 6 éve

Indul a Fiatal Vállalkozók Hete, amely külpiacra lépésben is segít a fiatal vállalkozóknak

A Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül megrendezésre kerülő Nemzetközi Nap ingyenes előadásai a külpiacokhoz kapcsolódó üzleti tevékenységet hozzák közelebb a fiatal vállalkozókhoz és saját vállalkozás indításán gondolkodó fiatalokhoz.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) támogatásával megvalósuló rendezvényen ismert hazai és külföldi előadók szerepelnek majd november 20-án - derül ki a portálunknak eljuttatott sajtóanyagból.

A világ 156 országához hasonlóan, Magyarországon nyolcadszorra rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét 2015. november 16-a és 22-e között a Global Entrepreneurship Week keretében. Idén első alkalommal a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szakmai támogatásával kerül sor a rendezvénysorozat Nemzetközi Napjának megrendezésére, melynek célja, hogy a külpiacokhoz kapcsolódó üzleti tevékenységet közelebb hozza a saját vállalkozás indításán gondolkodó fiatalokhoz.

Az ingyenes előadások során az UNIQA székház konferenciatermében számos ismert és elismert üzletember ad tanácsot ahhoz, hogyan legyünk sikeresek a nemzetközi piacokon.

"A külpiacra lépés minden cégnek egy természetes növekedési lehetőséget jelent. Ráadásul a fiatal generáció számára ma már sem nyelvi, sem térbeli akadály nem létezik, otthonosan mozognak a világ bármely pontján" - érvelt Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

A Fiatal Vállalkozók Hete nemzetközi piacra lépésre fókuszáló napján hazai és külföldi előadók szerepelnek, úgymint az indiai cégtulajdonos Shibu Isaac, vagy a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója, Javier González Pareja. De szót kap számos külpiacokon sikeres hazai fiatal vállalkozó is. A Nemzetközi Nap során a résztvevő fiatal vállalkozók megismerhetik, miként tudja a Kereskedőház felvállalni egy-egy termék, szolgáltatás, vagy projekt teljes körű menedzselését a külpiacokon.

"A Kereskedőház érdekelt a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes terméket előállító és szolgáltatást nyújtó kis- és középvállalkozások feltérképezésében, és ezek sikeres külpiacra juttatásában, de startup cégekkel is kiemelten foglalkozunk. Immár négy kontinens több mint 30 országában nyitottunk kereskedelmi képviseletet, elsősorban a Keleti és Déli Nyitás Stratégia célpiacain. De ha egy exportra induló vállalkozás a környező országokban szeretné kipróbálni magát, akkor is tudunk segíteni, hiszen 22 irodát nyitunk a közeljövőben a szomszédos országokban" - tette hozzá a vezérigazgató.

"A FIVOSZ célkitűzése, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését, és ösztönözze őket az önálló üzleti tevékenység indítására, összhangban van a Kereskedőház küldetésével, ezért is csatlakoztunk idén a Fiatal Vállalkozók Hete programsorozathoz. Aki november 20-án az UNIQA székházban részt vesz a Nemzetközi Napon, megtudhatja, milyen magyar termékekkel, szolgáltatásokkal és hogyan érdemes megcélozni az afrikai piacokat, milyen vallási, kulturális, üzleti sajátosságokat kell figyelembe venni a külpiacra lépésnél. De bepillantást nyerhet Dél-Amerika világába is, ahol a robbanásszerűen gyarapodó, fejlődő fiatal társadalmak egyszerre jelentenek kihívást és üzleti lehetőséget, akár egy magyar vállalkozás számára is. A külföldi üzleti tevékenység kockázatait pedig csökkenteni lehet a megfelelő felkészültséggel és kapcsolatrendszerrel, amely a Kereskedőház tréningjein is megszerezhető" - mondta Ducsai-Oláh Zsanett.

A Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül idén a Nemzetközi Nap mellett a Sikeres Pénzügyek és Menedzsment Napjára, a Vállalkozz Itthon Napra, a Milliárdosok Napjára, valamint a Kreatív Vállalkozások Napjára is várják az érdeklődőket - áll a közlemányben.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy év alatt 4 százalékkal emelkedett a fizikai dolgozók átlagos órabére

Többek között az építőiparban és a vendéglátásban az átlagosnál nagyobb mértékben ugrottak meg a bérek. Teljes cikk

A kkv-k többsége már nem számít súlyos járványhelyzetre

A K&H kutatásában megkérdezettek 41 százaléka szerint a járvány hatására a foglalkoztatás is átalakult. Teljes cikk

Maximum 12 perce van egy betegre a háziorvosoknak

Minden tizedik praxis betöltetlen az országban, megyei szinten Borsod-Abaúj-Zemplénben a legnagyobb a hiány háziorvosokból. Teljes cikk