kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Innovatív módszerek a legjobb jelöltek megnyerésére

Felkelteni a tehetségek érdeklődését egyáltalán nem könnyű feladat, a világjárvány és a háború pedig még inkább megnehezíti azoknak a szervezeteknek a dolgát, amelyek olyan jelölteket szeretnének felvenni, akik képesek boldogulni a mai folyamatosan változó üzleti környezetben.

dunaújváros állás munka-
images

images

Ezen a ponton óhatatlanul minden HR-szakember felteszi ugyanazt a kérdést: mit tehetünk, hogy kitűnjünk a többi munkaadó közül? Nos, íme néhány innovatív módszer, amelyeket érdemes megfontolni.

Állítsunk össze egyedi álláshirdetéseket!

A mai digitális világban csak azok a tartalmak jutnak el célközönséghez, amelyek emlékezetes tartalommal bírnak. Így a különböző állásportálokra, köztük a dunaujvarosallas.hu weboldalra feltöltött hirdetéseink összeállításához érdemes nem mindennapi és szórakoztató módszereket választani.

Ilyen lehet például egy vicces mém, amely bemutatja, hogy milyen fiatalos is a vállalati kultúránk, vagy egy könnyed videóüzenet a vezérigazgatótól, amely garantáltan hatékonyabban felkelti majd az emberek figyelmét.

Használjunk kártyákat a toborzáshoz!

A Mailchimp még 2020-ban pörgette fel az egyetemi toborzást azáltal, hogy létrehozta a saját márkás baseballkártyáit, amelyek elején a nyitott pozíciók voltak feltüntetve, mintha ők lennének a játékosok, hátulján pedig röviden részletezték a szükséges készségeket.

Azt kell, hogy mondjuk, hogy ez egy igazán nagyszerű stratégia, amelynek a használatát mindenképpen érdemes megfontolni. A segítségével ugyanis a cégünk hatékonyan ki tud emelkedni a többi hirdető közül, és pontosan olyan információkat tudunk nyújtani, amelyeket a jelöltek látni szeretnének.

Igazítsuk a vállalati szabályokat az alkalmazottak igényeihez!

Az egészséges munkahelyi kultúra rendkívül vonzó lehet a potenciális jelöltek számára, ezért mindenképpen törekednünk kell a kialakítására. A különböző generációkból származó alkalmazottak igényeinek teljesítése azonban sokkal nehezebb feladat, mint elsőre gondolnánk.

Bár az idősebb munkavállalók még mindig értékelik az olyan egyszerű moráljavító irányelveket, mint a “laza péntek”, a fiatalok már olyan dolgokra vágynak, mint a “hozd be a háziállatodat a munkahelyedre” nap, amely során az egész napot játékkal és a kedvenceink simogatásával tölthetik.

Csak úgy tehetünk mindenkit boldoggá, ha megtaláljuk a középutat, és igyekszünk kompromisszumra jutni.

Végül kerüljünk fel azoknak a cégeknek a listájára, amelyeknek a legjobb dolgozni!

Ez egy igazán biztos módszer az érdeklődés felkeltésére. Semmi sem vonzóbb ugyanis a leendő alkalmazottak számára, mint egy vezető online foglalkoztatási portálon vagy egy megbízható globális üzleti kiadványban azok között a cégek között szerepelni, amelyeknek a legjobb dolgozni.

Ennek eléréséhez érdemes tanulmányozni más magas rangú cégek vállalati kultúráját és értékeit, a vezetési stílusukat, az innovációs törekvéseiket és az általános elkötelezettségüket alkalmazottaik jóléte iránt.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek