Megjelent: 10 éve

Januártól megduplázzák az építésügyi ellenőröket

Közel duplájára, 48-ról 95-re emelkedik január első napjától az építésügyi ellenőrök száma - jelentette be a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Burány Sándor.

Az építésfelügyelet megerősítésével befejeződött a Gyorsítás program, amelynek utolsó építőeleme hatékony eszköz az építőipari feketemunka és a kontár kivitelezések megszüntetésére - hangsúlyozta a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.

Az ágazatot sújtó problémák - mint a lánctartozás nagy mértéke, a nem megfelelő szakképzettségű építési munkaerő és az elhúzódó engedélyezési eljárások - megszüntetésére átfogó szabályozást dolgozott ki a kormány a szakmai szövetségekkel és a parlamenti pártokkal együttműködve, ötpárti konszenzussal.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter